Sült gamjatang, koreai marhahúsleves burgonyával és fűszerekkel

Sült gamjatang

A gamjatang egy koreai tradicionális étel, amelyet általában fűszeres marhahússal, burgonyával és szójaszósz alapú levesben készítenek. Eredetileg egy étel, amelyet a téli hónapokban fogyasztanak, mivel tápláló és melegítő hatású. A gamjatang különböző variációkban készülhet, de az alapvető összetevők – marhahús, burgonya, szójaszósz – mindig jelen vannak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (csontokkal)
4 db Burgonya
1.5 l Víz
5 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger-garlic paste
3 ek. Szójaszósz
2 db Piros chili
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
1 csipet Tengeri só
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst jól öblítsd le, majd tedd egy fazékba. Add hozzá a vizet, és forrald fel.

    A marhahús íze a csontokból fő ki, így próbáld a csontokat is benne hagyni a főzés során.

    2

    Amikor felforrt, vedd le a habot, és főzd alacsony lángon 1 órán keresztül.

    A hab eltávolítása segít a leves tisztaságának megőrzésében.

    3

    A burgonyát hámozd meg, és vágd közepes darabokra.

    A burgonya egyenletes főzéséhez ügyelj arra, hogy a darabok egyforma méretűek legyenek.

    4

    Amikor a hús már majdnem megpuhult, add hozzá a burgonyát, és főzd további 15-20 percig.

    A burgonya ne főjön túl, különben szétmállik a levesben.

    5

    A fokhagymát és a ginger-garlic paste-t pürésítsd, és add a leveshez, majd öntsd hozzá a szójaszószt és a chilipaprikát.

    A fokhagyma és a ginger-garlic paste különleges fűszeres ízt ad a levesnek.

    6

    Főzd még 10-15 percig, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A sóval és borssal való ízesítés előtt kóstold meg a levest, hogy ne legyen túl sós.

    7

    Tálald a levest forrón, és szórd meg friss zöldhagymával és szezámmaggal.

    A zöldhagyma frissességet ad a levesnek, míg a szezámmag egy kis ropogósságot biztosít.