Egy tálban keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót – ez a száraz alap a tésztához.
Fontos, hogy a szárított élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mert az gátolja a kelést.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet, olívaolajat és gyúrd össze sima tésztává – ez körülbelül 10 perc kézi gyúrást jelent.
A víz legyen langyos, ne forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A tésztának rugalmasnak és simának kell lennie.
Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órát, amíg duplájára nő.
A tésztát letakarva keleszd, hogy ne száradjon ki a felülete. A meleg hely elősegíti a kelést.
Közben a főtt sült gesztenyét villával törd össze, keverd el egy kevés mézzel – ez lesz a töltelék.
A gesztenyét ne törd túl apróra, hagyj benne nagyobb darabokat is a jobb textúra érdekében.
Oszd a megkelt tésztát 6 részre, formázz belőlük gombócokat, majd nyújtsd oválisra őket.
Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát, hogy ne ragadjon le.
A kinyújtott naan egyik oldalára kanalazz egy adag gesztenyés tölteléket, hajtsd félbe, és lapítsd össze finoman.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. A széleket nyomkodd össze, hogy ne nyíljon szét.
Süsd forró, tapadásmentes serpenyőben oldalanként 1-2 percig, míg barna foltok jelennek meg rajta.
A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a naan gyorsan megsüljön és ne száradjon ki. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj egy kevés olajat.
A megsült naanokat azonnal kend meg olvasztott vajjal – ez kiemeli az ízeket, és szép fényt ad a tésztának.
A vajjal megkent naanok puhábbak és ízletesebbek lesznek.
Tálald melegen, akár egy kevés porcukorral meghintve vagy natúr joghurttal kísérve.
A meleg naan a legfinomabb! Kínálhatsz hozzá különféle mártásokat is.
Tipp: A gesztenyét piríthatod is egy kicsit, mielőtt megtöröd, így még diósabb, füstösebb ízt kap.
A pirításhoz használhatsz serpenyőt vagy sütőt is. Fontos, hogy ne égesd meg a gesztenyét, mert akkor keserű lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.