Elsőként készítsd elő az összetevőket. A vöröshagymát hámozd meg, vágd félkarikákra, és kevés olajon pirítsd aranybarnára egy serpenyőben, majd tedd félre hűlni.
A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon. Ha túl gyorsan pirul, adj hozzá egy kevés vizet.
Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Ezek adják a naan alapját.
Használj szobahőmérsékletű lisztet, hogy az élesztő jobban tudjon dolgozni.
Add hozzá a joghurtot, az olívaolajat és a langyos vizet. Keverd össze kézzel vagy fakanállal, amíg tészta nem képződik.
A joghurt legyen szobahőmérsékletű, a víz pedig ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos víz ideális.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Tipp: ha ragad, adj hozzá kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy a naan puha maradjon.
A tésztát alaposan gyúrd át, ez fontos a végeredmény szempontjából. Ha a tészta nagyon ragad, olajozd be a kezed, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 óráig, amíg a duplájára nő. Ez idő alatt a tészta megpuhul, levegős lesz.
A tésztát nedves konyharuhával takard le, hogy ne száradjon ki. A sütőt is előmelegítheted alacsony hőfokon (kb. 50°C), majd kikapcsolhatod, és itt kelesztheted a tésztát.
Miután megkelt, oszd a tésztát 6 részre. Formázz kis gombócokat, majd nyújtsd ki őket ovális alakúra, kb. 0,5 cm vastagságúra.
A gombócokat pihentesd 5-10 percig, mielőtt kinyújtanád őket, így könnyebben kezelhető lesz a tészta.
Szórd meg a kinyújtott naanokat a sült hagymával, majd enyhén nyomkodd bele a felületébe, hogy ne essen le sütés közben.
A hagymát óvatosan nyomkodd bele a tésztába, hogy ne szakadjon el.
Forrósíts fel egy száraz serpenyőt. Ha forró, tedd bele a naan-t, és süsd 1-2 percig, amíg buborékosodik az egyik oldala.
A serpenyő legyen nagyon forró, de ne égesd meg a naant. Ha túl gyorsan sül, vedd lejjebb a hőfokot.
Fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is. A hagyma kissé karamellizálódik, és enyhén megpirul – ettől lesz különösen finom.
Ha a naan nem pirul eléggé, vedd feljebb a hőfokot, de figyelj, hogy ne égjen meg.
A kész naanokat azonnal kend meg olvasztott vajjal, és tálald melegen. Tökéletes levesekhez vagy önmagában is!
A naanokat letakarva tartsd melegen, amíg az összes el nem készül. Így puhák és frissek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.