A halfilĂ©ket öblĂtsd le hideg vĂzzel, majd töröld szĂĄrazra papĂrtörlĆvel. SĂłzd Ă©s borsozd mindkĂ©t oldalĂĄt.
A halat alaposan szĂĄrĂtsd meg, kĂŒlönben nem fog szĂ©pen pirulni a serpenyĆben.
ForrĂłsĂts fel 2 evĆkanĂĄl olĂvaolajat egy nagy serpenyĆben közepes lĂĄngon. Tedd bele a halat, Ă©s sĂŒsd 4-5 percig az egyik oldalĂĄn, amĂg aranybarna lesz.
Fontos, hogy a serpenyĆ elĂ©g forrĂł legyen, mielĆtt beletennĂ©d a halat. EllenĆrizd, hogy a hal könnyen elvĂĄlik-e a serpenyĆtĆl, mielĆtt megfordĂtanĂĄd.
FordĂtsd meg a halat, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 3-4 percig. Amikor elkĂ©szĂŒlt, tedd fĂ©lre, Ă©s tartsd melegen.
A hal akkor van kĂ©szen, ha könnyen szĂ©tvĂĄlik a villĂĄval. A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a hal vastagsĂĄgĂĄtĂłl.
A serpenyĆben olvaszd meg a vajat, add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd 1-2 percig, amĂg illatos lesz.
Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz.
Add hozzĂĄ a friss spenĂłtot a serpenyĆbe, Ă©s keverd folyamatosan 3-4 percig, amĂg összeesik. ĂzesĂtsd sĂłval, borssal, Ă©s locsold meg egy kevĂ©s citromlĂ©vel.
A spenĂłt gyorsan összeesik, ezĂ©rt ne sĂŒsd tĂșl. A citromlĂ© frissessĂ©get kölcsönöz a spenĂłtnak.
TĂĄlalĂĄskor helyezd a spenĂłtot a tĂĄnyĂ©rra, tedd rĂĄ a sĂŒlt halat, Ă©s friss citromkarikĂĄkkal dĂszĂtsd.
A citromkarika nem csak dĂszĂtĂ©s, hanem a hal ĂzĂ©t is kiemeli.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.