SĂŒlt hal fokhagymĂĄs spenĂłttal tĂĄlalva

SĂŒlt hal fokhagymĂĄs spenĂłttal

A sĂŒlt hal fokhagymĂĄs spenĂłttal egy egĂ©szsĂ©ges Ă©s Ă­zletes fogĂĄs, amely gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik szeretnĂ©k megƑrizni az egyszerƱsĂ©g Ă©s az Ă­zek harmĂłniĂĄjĂĄt. A friss spenĂłt Ă©s a fokhagyma tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a hal enyhe, de gazdag Ă­zĂ©t, miközben a citromlĂ© frissessĂ©get ad hozzĂĄ. IdeĂĄlis könnyƱ vacsorĂĄkhoz vagy akĂĄr egy hĂ©tvĂ©gi ebĂ©dhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db HalfilĂ©
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 300 g Friss spenót
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 30 g Vaj
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilĂ©ket öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel, majd töröld szĂĄrazra papĂ­rtörlƑvel. SĂłzd Ă©s borsozd mindkĂ©t oldalĂĄt.

    A halat alaposan szĂĄrĂ­tsd meg, kĂŒlönben nem fog szĂ©pen pirulni a serpenyƑben.

    2

    ForrĂłsĂ­ts fel 2 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat egy nagy serpenyƑben közepes lĂĄngon. Tedd bele a halat, Ă©s sĂŒsd 4-5 percig az egyik oldalĂĄn, amĂ­g aranybarna lesz.

    Fontos, hogy a serpenyƑ elĂ©g forrĂł legyen, mielƑtt beletennĂ©d a halat. EllenƑrizd, hogy a hal könnyen elvĂĄlik-e a serpenyƑtƑl, mielƑtt megfordĂ­tanĂĄd.

    3

    FordĂ­tsd meg a halat, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 3-4 percig. Amikor elkĂ©szĂŒlt, tedd fĂ©lre, Ă©s tartsd melegen.

    A hal akkor van kĂ©szen, ha könnyen szĂ©tvĂĄlik a villĂĄval. A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a hal vastagsĂĄgĂĄtĂłl.

    4

    A serpenyƑben olvaszd meg a vajat, add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    5

    Add hozzĂĄ a friss spenĂłtot a serpenyƑbe, Ă©s keverd folyamatosan 3-4 percig, amĂ­g összeesik. ÍzesĂ­tsd sĂłval, borssal, Ă©s locsold meg egy kevĂ©s citromlĂ©vel.

    A spenĂłt gyorsan összeesik, ezĂ©rt ne sĂŒsd tĂșl. A citromlĂ© frissessĂ©get kölcsönöz a spenĂłtnak.

    6

    TĂĄlalĂĄskor helyezd a spenĂłtot a tĂĄnyĂ©rra, tedd rĂĄ a sĂŒlt halat, Ă©s friss citromkarikĂĄkkal dĂ­szĂ­tsd.

    A citromkarika nem csak díszítés, hanem a hal ízét is kiemeli.