Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. A hal filéket töröld szárazra, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat.
A halat a sütés előtt érdemes 15-20 percre hűtőbe tenni, hogy a fűszerek jobban átjárják.
Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott fokhagymát, majd kend meg vele a halakat.
A páchoz adhatsz egy kevés reszelt gyömbért is a különleges ízhatásért.
Helyezd a halakat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-20 percig, amíg a hús könnyen szétesik egy villával.
A sütési idő a hal vastagságától függ. Ne süsd túl, mert kiszáradhat.
Közben a rizst mosd át hideg vízzel, majd tedd egy lábosba. Add hozzá a vizet és egy csipet sót.
A rizst addig mosd, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, és a rizs pergősebb lesz.
Forrald fel a rizst, majd vedd le a lángot alacsonyra, és fedő alatt főzd 12-15 percig, amíg a víz teljesen felszívódik.
Főzés közben ne keverd a rizst, mert összetapadhat.
A kész rizshez keverd hozzá a vajat, és hagyd pihenni 5 percig lefedve.
A vaj helyett használhatsz egy kevés olívaolajat is.
Tálald a sült halat a párolt rizzsel, és szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel díszítésként.
Kínálhatsz mellé citromgerezdeket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.