Sült kacsacomb gyümölcsös körettel tálalva

Sült kacsacomb gyümölcsös körettel

A sült kacsacomb gyümölcsös körettel a magyar konyha egyik különleges fogása, amely tökéletesen ötvözi a szaftos hús és az édes-savanykás gyümölcsök ízvilágát. Az omlósra sült kacsacomb és a vörösborban párolt gyümölcsök harmóniája igazi gasztronómiai élményt nyújt. Ahogy a kacsacomb sül a sütőben, a majoránna és a bors illata keveredik a hús szaftosságával, míg a gyümölcsök karamellizálódása és a vörösbor párolgása édes, fűszeres aromát teremt a konyhában. A tökéletes sült kacsacomb titka a lassú sütés és a szaftos hús megőrzése. A gyümölcsös köret frissességet és különleges ízt ad az ételnek, amely ideális választás ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy egy romantikus vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kacsacomb
1 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Majoránna
2 db Narancs
3 db Alma
200 g Szilva
2 ek. Méz
100 ml Vörösbor
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsacombokat mosd meg, töröld szárazra, majd dörzsöld be sóval, borssal és majoránnával. Hagyd pihenni legalább 30 percig.

    A pihentetés alatt a fűszerek jobban átjárják a húst.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat, majd a kacsacombokat bőrével lefelé helyezd bele, és pirítsd meg, amíg a bőr aranybarnára sül és a zsír kisül.

    Fontos, hogy a bőr aranybarnára süljön, mert ez adja a végső ízét és ropogósságát. Ne kapkodd el a pirítást!

    3

    A megpirított kacsacombokat helyezd egy hőálló tálba, öntsd alá a saját zsírját, és tedd előmelegített sütőbe 180°C-on. Sütés közben locsolgasd a saját szaftjával, és süsd 1,5-2 órán át, amíg a hús omlós és puha lesz.

    Ha a hús teteje nagyon pirul, fedd le alufóliával, hogy ne égjen meg.

    4

    A gyümölcsös körethez az almát és a narancsot hámozd meg és szeleteld fel, a szilvát magozd ki. Egy serpenyőben karamellizáld a mézet, majd add hozzá a gyümölcsöket, és öntsd hozzá a vörösbort.

    Használj keményebb almát, ami nem fő szét a párolás során.

    5

    Párold a gyümölcsöket közepes lángon 10-15 percig, amíg a bor elpárolog és a gyümölcsök megpuhulnak, de még megtartják formájukat.

    Ne főzd túl a gyümölcsöket, mert szétesnek.

    6

    Tálaláskor helyezd a sült kacsacombot a tányérra, és kínáld mellé a meleg gyümölcsös köretet.

    Díszítheted a tányért friss mentalevéllel vagy rozmaringgal.