A karfiolt tisztítsd meg, és szedd kisebb rózsákra. Helyezd egy nagy tálba.
A karfiolt egy éles késsel vagy késsel szedd rózsáira, hogy ne törjenek szét.
Locsold meg a karfiolt olívaolajjal, szórd meg aprított fokhagymával, sóval és borssal. Jól forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon az ízesítés.
A fokhagymát reszelve vagy nagyon apróra vágva használd, hogy egyenletesen eloszoljon.
Helyezd a karfiolt egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg aranybarna lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a karfiol ne égjen meg. Ha szükséges, takard le alufóliával a sütés felénél.
Amíg a karfiol sül, készítsd el a citromos tahini mártást: keverd össze a tahinit, citromlevet, vizet, egy csipet sót és paprikapelyhet egy tálban. Addig keverd, amíg sima állagot nem kapsz.
Ha a mártás túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet. A citromlé mennyiségét ízlés szerint állítsd.
Tálald a sült karfiolt egy nagy tányéron, és locsold meg a citromos tahini mártással. Szórd meg friss petrezselyemmel díszítésként.
A mártást külön is kínálhatod, így mindenki annyit tesz rá, amennyit szeretne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.