Sült karfiol citromos tahini mártással tálalva

Sült karfiol citromos tahini mártással

A sült karfiol citromos tahini mártással egy igazán különleges étel, amely a közel-keleti konyha ízvilágát hozza el az asztalodra. A sült karfiol aranybarna és ropogós, míg a citromos tahini mártás krémes és frissítő. Ez az étel tökéletes választás egy egészséges vacsorához vagy különleges köretként egy ünnepi étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Karfiol
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma (aprítva)
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Tahini
2 ek. Citromlé
50 ml Víz
0.5 tk. Paprikapehely
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt tisztítsd meg, és szedd kisebb rózsákra. Helyezd egy nagy tálba.

    A karfiolt egy éles késsel vagy késsel szedd rózsáira, hogy ne törjenek szét.

    2

    Locsold meg a karfiolt olívaolajjal, szórd meg aprított fokhagymával, sóval és borssal. Jól forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon az ízesítés.

    A fokhagymát reszelve vagy nagyon apróra vágva használd, hogy egyenletesen eloszoljon.

    3

    Helyezd a karfiolt egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg aranybarna lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a karfiol ne égjen meg. Ha szükséges, takard le alufóliával a sütés felénél.

    4

    Amíg a karfiol sül, készítsd el a citromos tahini mártást: keverd össze a tahinit, citromlevet, vizet, egy csipet sót és paprikapelyhet egy tálban. Addig keverd, amíg sima állagot nem kapsz.

    Ha a mártás túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet. A citromlé mennyiségét ízlés szerint állítsd.

    5

    Tálald a sült karfiolt egy nagy tányéron, és locsold meg a citromos tahini mártással. Szórd meg friss petrezselyemmel díszítésként.

    A mártást külön is kínálhatod, így mindenki annyit tesz rá, amennyit szeretne.