A savanyú káposztát alaposan mosd át hideg vízben, hogy ne legyen túl savanyú. Csavard ki, és tedd félre.
Ha nagyon savanyú a káposzta, többször is átmoshatod. Kóstold meg, és addig mosd, amíg el nem éred a kívánt savanyúsági szintet.
A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd vágd apróra. A füstölt szalonnát kockázd fel.
A hagymát és a szalonnát kockázd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a szalonnát, hogy kiengedje a zsírját.
Ha túl sok zsír sül ki a szalonnából, önts le egy keveset.
Add hozzá a hagymát, és párold üvegesre. Ezután keverd bele a fokhagymát és a köménymagot, majd pirítsd további egy percig.
A köménymag nagyon jól illik a káposztához. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés tört pirospaprikát is.
Tedd bele a savanyú káposztát, ízesítsd sóval, borssal és egy kevés cukorral. Lassú tűzön párold 15-20 percig, amíg megpuhul.
Ha a káposzta nagyon száraz, önts alá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Közben egy másik serpenyőben süsd meg a kolbászokat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna lesz.
A kolbászokat ne szurkáld meg, mert kifolyik a szaftjuk, és kiszáradnak.
A káposztát és a kolbászokat tálalhatod együtt, friss kenyérrel vagy burgonyával kiegészítve.
Mustárral vagy tormával is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.