A kolbászt vágd fel kb. 5 cm-es darabokra. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, és süsd meg a kolbászdarabokat közepes lángon 8-10 percig, amíg ropogósra sülnek. Tedd félre.
Ha a kolbász nagyon zsíros, nem feltétlenül kell olajat használni a sütéshez.
A káposztát reszeld le vagy vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
A káposzta reszelése gyorsabb, de a vékony csíkokra vágott káposzta textúrája jobb lesz.
Egy nagy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, és pirítsd üvegesre a hagymát és fokhagymát. Add hozzá a káposztát, sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával.
A pirospaprika színt és ízt ad a káposztának. Használj jó minőségű, édes vagy csípős pirospaprikát ízlés szerint.
Öntsd hozzá az ecetet és add hozzá a cukrot, majd kevergetve párold 15-20 percig, amíg a káposzta megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Az ecet és a cukor egyensúlya adja a káposzta jellegzetes ízét. Kóstold meg, és szükség szerint állítsd be az arányokat.
Közben a burgonyát hámozd meg, kockázd fel, és főzd sós vízben 15-20 percig, amíg megpuhul. Szűrd le, és tedd félre.
A burgonyát ne főzd túl, mert szétesik.
Tálaláskor helyezd a sült kolbászt a párolt káposztára, és kínáld mellé a főtt burgonyát. Ízlés szerint friss petrezselyemmel díszítheted.
A tálalás előtt a káposztát egy kevés zsírral meglocsolhatod a még gazdagabb íz érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.