A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a sós vízben, amíg megpuhul. Hagyjuk kihűlni.
A sushi rizsnek egy kicsit ragacsosnak kell lennie, hogy könnyen formázható legyen.
A lazacot sütőben 180°C-on süsd meg 12-15 perc alatt, amíg megpuhul és a bőre ropogós lesz.
A lazacot sóval és egy kevés szójaszósszal ízesítheted a sütés előtt, hogy gazdagabb ízt kapjon.
Amikor a lazac elkészült, távolítsd el a bőrét, és törd össze kis darabokra.
A lazacot finoman törd össze, hogy ne legyenek túl nagy darabok, és könnyen bele lehessen tölteni az onigiri közepébe.
A kihűlt rizst keverd össze egy kevés szójaszósszal, cukorral és sóval.
A rizst ne keverd túl erősen, hogy a szemek ne törjenek, de a fűszerek jól eloszoljanak.
A rizsből formázz kisebb háromszög alakú gombócokat, a közepébe pedig tegyél egy kanálnyi lazacos keveréket.
A rizst enyhén nedves kézzel formázd, hogy ne ragadjon hozzá.
A formázott onigirikat helyezd egy serpenyőbe, és mindkét oldalát süsd meg egy kis szezámolajon, hogy aranybarnára piruljanak.
A szezámolaj extra ízt ad, és segít abban, hogy az onigiri kívül ropogós legyen.
Tálald az onigirit egy kis szezámmaggal és friss nori algával, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.