Sült lazacos onigiri, tálalva szezámmaggal és nori algával

Sült lazacos onigiri

Az Onigiri, a japán rice ball, egy hagyományos étel, amelyet rizsből készítenek, és különféle töltelékekkel töltik meg. A lazacos verzió egy igazán gazdag és ínycsiklandó változata ennek az ételnek, melyet gyakran az otthonokban és a helyi boltokban is készítenek Japánban. A ropogós rizsbél és a lédús lazac kombinációja tökéletes étkezést biztosít, amely könnyedén elnyeri minden étkezés kedvelőjének tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lazac filé
250 g Rizs (sushi rizs)
2 db Nori (tengeri alga)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
1 ek. Szezámolaj
500 ml Sós víz
1 tk. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a sós vízben, amíg megpuhul. Hagyjuk kihűlni.

    A sushi rizsnek egy kicsit ragacsosnak kell lennie, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A lazacot sütőben 180°C-on süsd meg 12-15 perc alatt, amíg megpuhul és a bőre ropogós lesz.

    A lazacot sóval és egy kevés szójaszósszal ízesítheted a sütés előtt, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    3

    Amikor a lazac elkészült, távolítsd el a bőrét, és törd össze kis darabokra.

    A lazacot finoman törd össze, hogy ne legyenek túl nagy darabok, és könnyen bele lehessen tölteni az onigiri közepébe.

    4

    A kihűlt rizst keverd össze egy kevés szójaszósszal, cukorral és sóval.

    A rizst ne keverd túl erősen, hogy a szemek ne törjenek, de a fűszerek jól eloszoljanak.

    5

    A rizsből formázz kisebb háromszög alakú gombócokat, a közepébe pedig tegyél egy kanálnyi lazacos keveréket.

    A rizst enyhén nedves kézzel formázd, hogy ne ragadjon hozzá.

    6

    A formázott onigirikat helyezd egy serpenyőbe, és mindkét oldalát süsd meg egy kis szezámolajon, hogy aranybarnára piruljanak.

    A szezámolaj extra ízt ad, és segít abban, hogy az onigiri kívül ropogós legyen.

    7

    Tálald az onigirit egy kis szezámmaggal és friss nori algával, ha szeretnéd.