SĂŒlt padlizsĂĄnos perec tĂĄlalva

SĂŒlt padlizsĂĄnos perec

A sĂŒlt padlizsĂĄnos perec egy Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely ötvözi a zöldsĂ©gek gazdag Ă­zĂ©t a perec ropogĂłs textĂșrĂĄjĂĄval. A grillezett padlizsĂĄn Ă©s a sĂłs tĂ©szta egyesĂ­tĂ©se egy kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt ad. A padlizsĂĄn gyakran szerepel a mediterrĂĄn konyhĂĄban, Ă©s az elsƑ ilyen tĂ­pusĂș perecek az egĂ©szsĂ©ges tĂĄplĂĄlkozĂĄs irĂĄnti igĂ©nyek növekedĂ©sĂ©vel vĂĄltak nĂ©pszerƱvĂ©. Ez a recept ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a vegetĂĄriĂĄnusoknak, vagy azoknak, akik valami Ășjat szeretnĂ©nek kiprĂłbĂĄlni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 500 g BĂșzaliszt
⭕ 150 g Padlizsán
⭕ 20 g ÉlesztƑ
⭕ 10 g Cukor
⭕ 250 ml Meleg víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 l VĂ­z a fƑzĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tĂ©szta elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.

    A lisztet Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy a tĂ©szta könnyebb Ă©s levegƑsebb legyen.

    2

    A meleg vĂ­zhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztƑt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztƑ felfutjon.

    A vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztƑt. Akkor jĂł, ha Ă©pphogy melegnek Ă©rzed.

    3

    EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztƑs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas lesz.

    A tészta akkor jó, ha elvålik az edény falåtól és nem ragad a kezedhez. Ha nagyon ragad, adj hozzå egy kevés lisztet, de ne sokat, mert a tészta kemény lesz.

    4

    FormĂĄzz belƑle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.

    A nedves konyharuha megakadålyozza, hogy a tészta teteje kiszåradjon. Meleg helyen gyorsabban megkel a tészta.

    5

    Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂ­tsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.

    A munkafelĂŒletet lisztezd be, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le. A pereceket formĂĄzhatod a sajĂĄt Ă­zlĂ©sed szerint.

    6

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a padlizsĂĄnt: a padlizsĂĄnt vĂĄgd fel szeletekre, majd egy serpenyƑben grillezd meg olĂ­vaolajon, amĂ­g megpuhul Ă©s enyhĂ©n megpirul.

    A padlizsĂĄnt sĂłzd be elƑre, hogy kiengedje a keserƱ levĂ©t. GrillezĂ©s elƑtt töröld szĂĄrazra.

    7

    Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂ­zben blanszĂ­rozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ƒket egy szƱrƑkanĂĄllal.

    A szĂłdabikarbĂłna segĂ­t abban, hogy a perecek szĂ©p barnĂĄk legyenek a sĂŒtƑben, Ă©s jellegzetes Ă­zt adjon nekik. Ne hagyd a pereceket tĂșl sokĂĄig a vĂ­zben, mert tĂșlsĂĄgosan megpuhulnak.

    8

    Helyezd a pereceket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg a grillezett padlizsĂĄn darabokkal. ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A sĂŒtƑt Ă©rdemes elƑmelegĂ­teni, hogy a perecek egyenletesen sĂŒljenek meg. Figyeld a pereceket sĂŒtĂ©s közben, Ă©s ha tĂșl gyorsan barnulnak, takard le Ƒket alufĂłliĂĄval.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!

    A perecek frissen a legfinomabbak. Kínálhatod Ƒket magukban, vagy mártogatóssal.