A tofut vágd kockákra, majd forró serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon süsd aranybarnára. Tedd félre.
A tofu nedvességtartalmát érdemes kinyomkodni sütés előtt, hogy jobban piruljon.
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Hevítsd fel a maradék olívaolajat, és párold meg a hagymát 3-4 percig.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, hanem üvegesre puhuljon.
Add hozzá a fokhagymát, az őrölt köményt, a pirospaprikát és a chilipport, majd pirítsd 1 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.
A fűszereket rövid ideig pirítsd, hogy illatosak legyenek, de ne égjenek meg, mert keserűvé válhatnak.
Öntsd hozzá a paradicsompürét, és ízesítsd bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Keverd össze, és főzd alacsony lángon 10-12 percig.
Ha nincs friss bazsalikom és oregánó, használhatsz szárított fűszereket is. A paradicsommártást időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le.
Add a sült tofut a mártáshoz, és óvatosan keverd össze. Főzd további 5 percig, hogy a tofu átvegye a mártás ízét.
A tofut óvatosan keverd a mártásba, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald rizzsel vagy friss kenyérrel.
A mártáshoz adhatsz egy kevés cukrot vagy mézet, ha szeretnéd kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.