Sült tofu fűszeres paradicsommártással tálalva

Sült tofu fűszeres paradicsommártással

A sült tofu fűszeres paradicsommártással egy ínycsiklandó vegán étel, amely a ropogós tofu és a gazdag, fűszeres paradicsommártás harmóniájával hódít. Ideális választás hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra. Könnyen elkészíthető, és bármilyen körettel tökéletesen párosítható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
250 ml Paradicsompüré
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Őrölt kömény
1 tk. Paprika (pirospaprika)
0.25 tk. Chilipor
1 tk. Bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, majd forró serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon süsd aranybarnára. Tedd félre.

    A tofu nedvességtartalmát érdemes kinyomkodni sütés előtt, hogy jobban piruljon.

    2

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Hevítsd fel a maradék olívaolajat, és párold meg a hagymát 3-4 percig.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, hanem üvegesre puhuljon.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, az őrölt köményt, a pirospaprikát és a chilipport, majd pirítsd 1 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.

    A fűszereket rövid ideig pirítsd, hogy illatosak legyenek, de ne égjenek meg, mert keserűvé válhatnak.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, és ízesítsd bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Keverd össze, és főzd alacsony lángon 10-12 percig.

    Ha nincs friss bazsalikom és oregánó, használhatsz szárított fűszereket is. A paradicsommártást időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le.

    5

    Add a sült tofut a mártáshoz, és óvatosan keverd össze. Főzd további 5 percig, hogy a tofu átvegye a mártás ízét.

    A tofut óvatosan keverd a mártásba, hogy ne törjön össze.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald rizzsel vagy friss kenyérrel.

    A mártáshoz adhatsz egy kevés cukrot vagy mézet, ha szeretnéd kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát.