Sült tofu gyümölcsös pácban, szezámmaggal és korianderrel megszórva

Sült tofu gyümölcsös pácban

A tofu az ázsiai konyha egyik alapvető hozzávalója, amely kiváló fehérjeforrás és rengeteg ízt magába szív. Ez a gyümölcsös pác különlegesen friss és édes-savanyú ízt ad a tofunak, amelyet a narancs és ananász természetes édessége tesz izgalmassá. A szójaszósz és a gyömbér tökéletesen kiegyensúlyozza ezt a kombinációt, míg a pirítás során a tofu ropogós külsőt kap. Ez az étel tökéletes választás egy könnyű, mégis ízletes vegán vacsorára, amit akár rizzsel, friss zöldségekkel vagy salátával is tálalhatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu (kemény)
3 ek. Narancslé (frissen facsart)
3 ek. Ananászlé (frissen facsart vagy 100%-os)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz vagy juharszirup
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
1 tk. Gyömbér (frissen reszelt)
2 ek. Olívaolaj vagy szezámolaj
1 csipet Chilipehely (opcionális)
1 ek. Szezámmag (díszítéshez)
1 ek. Friss koriander vagy petrezselyem (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut konyhai papírtörlővel nyomkodd ki, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsd, majd kockázd fel.

    Minél jobban kinyomkodod a tofut, annál több ízt tud magába szívni a pácolás során és annál ropogósabbra fog sülni.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a narancslét, az ananászlevet, a szójaszószt, a mézet (vagy juharszirupot), a reszelt fokhagymát és gyömbért, valamint a chili pelyhet, ha szeretnéd csípősebben.

    A pácot ízlés szerint variálhatod más gyümölcslevekkel, fűszerekkel is. Pl. lime lé, szójaszósz helyett tamari.

    3

    Helyezd a tofu kockákat a pácba, és hagyd legalább 30 percig állni, hogy az ízek jól átjárják.

    Ha van rá időd, hagyd a tofut akár több órán át is pácolódni a hűtőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon, majd pirítsd meg a tofu darabokat 5-7 percig, amíg minden oldaluk aranybarna és ropogós lesz.

    Ne tegyél túl sok tofut a serpenyőbe egyszerre, mert akkor nem fognak szépen megpirulni. Inkább süsd több részletben.

    5

    Öntsd rá a maradék pácot, és főzd további 2 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön és rátapadjon a tofu kockákra.

    Ha a szósz nem sűrűsödik be eléggé, keverj el egy kevés keményítőt egy kis vízzel, és add hozzá a szószhoz.

    6

    Szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel vagy petrezselyemmel, majd tálald rizzsel vagy friss zöldségekkel.

    A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy még intenzívebb legyen az íze. A koriander helyett használhatsz újhagymát is.