A tofut vágd kockákra, majd forró serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon süsd aranybarnára. Tedd félre.
A tofu sütése előtt nyomkodd ki belőle a felesleges vizet papírtörlővel, így ropogósabb lesz.
A spenótot mosd meg alaposan, és csöpögtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
A spenótot érdemes többször átöblíteni, hogy biztosan eltávolítsd a homokot és a földet.
Egy serpenyőben hevítsd fel a maradék olívaolajat, és párold meg a vöröshagymát 3-4 percig, amíg üveges lesz.
Ne pirítsd túl a vöröshagymát, mert megkeseredhet.
Add hozzá a fokhagymát és az őrölt köményt, majd pirítsd további 1 percig.
A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég.
Tedd a spenótot a serpenyőbe, és keverd addig, amíg összeesik. Öntsd hozzá a kókusztejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Főzd 5 percig alacsony lángon.
Ha nincs kókusztejszíned, használhatsz helyette tejszínt vagy növényi tejet is.
Add a sült tofut a spenótos mártáshoz, és keverd össze óvatosan. Melegítsd össze 2-3 percig.
Óvatosan keverd, hogy a tofu ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Kínáld rizzsel vagy friss kenyérrel.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például koriandert vagy bazsalikomot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.