A tofut vágd kockákra, és pácold 2 evőkanál szójaszósz és egy csipet só keverékében 10 percig.
A pácolás előtt nyomd ki a tofut, hogy jobban magába szívja az ízeket.
Melegítsd fel a kókuszolajat egy serpenyőben, és süsd meg a tofu kockákat 5-7 perc alatt, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
A kókuszolaj helyett használhatsz más növényi olajat is, de a kókuszolaj különleges ízt ad az ételnek.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az aprított fokhagymát és reszelt gyömbért 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát és a gyömbért, mert megéghetnek és keserűek lesznek.
Add hozzá a vörös curry pasztát, keverd össze a kókusztejjel, és főzd 3-5 percig, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
A curry paszta mennyiségétől függ a szósz erőssége. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Keverd bele a lime levét, a maradék szójaszószt és a paprikapelyhet. Ízlés szerint sózd.
A lime leve frissességet ad a szósznak, a paprikapehely pedig pikánsabbá teszi.
Helyezd vissza a sült tofut a szószba, és keverd össze, hogy a tofu teljesen bevonódjon a szószban. Főzd további 2-3 percig.
Keverd óvatosan, hogy a tofu ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és tálald főtt rizzsel vagy párolt zöldségekkel.
A koriander helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például bazsalikomot.
A tofut vágd kockákra, és pácold 2 evőkanál szójaszósz és egy csipet só keverékében 10 percig.
A pácolás előtt nyomd ki a tofut, hogy jobban magába szívja az ízeket.
Melegítsd fel a kókuszolajat egy serpenyőben, és süsd meg a tofu kockákat 5-7 perc alatt, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
A kókuszolaj helyett használhatsz más növényi olajat is, de a kókuszolaj különleges ízt ad az ételnek.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az aprított fokhagymát és reszelt gyömbért 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát és a gyömbért, mert megéghetnek és keserűek lesznek.
Add hozzá a vörös curry pasztát, keverd össze a kókusztejjel, és főzd 3-5 percig, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
A curry paszta mennyiségétől függ a szósz erőssége. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Keverd bele a lime levét, a maradék szójaszószt és a paprikapelyhet. Ízlés szerint sózd.
A lime leve frissességet ad a szósznak, a paprikapehely pedig pikánsabbá teszi.
Helyezd vissza a sült tofut a szószba, és keverd össze, hogy a tofu teljesen bevonódjon a szószban. Főzd további 2-3 percig.
Keverd óvatosan, hogy a tofu ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és tálald főtt rizzsel vagy párolt zöldségekkel.
A koriander helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például bazsalikomot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.