Mosd meg a sütőtököt, vágd kisebb darabokra, és távolítsd el a magokat. Hámozd meg a héját, majd kockázd fel a húsát.
A sütőtök hámozását megkönnyítheted, ha felhasználás előtt pár percre beteszed a mikróba.
Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Egy nagy edényben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg rajta a hagymát, amíg üveges lesz.
Ügyelj arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt ad a levesnek.
Add hozzá a fokhagymát és a füstölt paprikát, majd pirítsd további 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet.
Tedd bele a kockázott sütőtököt az edénybe, és öntsd fel a zöldségleves alaplével. Főzd 15-20 percig, amíg a sütőtök megpuhul.
Ha nincs zöldségleves alapleved, használhatsz vizet is, de ebben az esetben a leves íze kevésbé lesz intenzív.
Miután a sütőtök megfőtt, botmixerrel turmixold simára. Add hozzá a kókusztejet, és keverd el, majd ízesítsd sóval és borssal.
A kókusztejet a végén add hozzá, hogy a leves krémesebb legyen. Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is.
Tálalás előtt szórd meg a levest pirított tökmaggal és friss petrezselyemmel. Melegen fogyaszd, friss kenyérrel vagy pirítóssal kínálva.
A tökmagot serpenyőben, szárazon pirítsd meg, amíg illatozni nem kezd. A petrezselyem helyett koriandert is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.