Sütőtökös curry lime-mal tálalva, friss korianderrel megszórva

Sütőtökös curry lime-mal

A curry az indiai konyha egyik legnépszerűbb étele, amely számos variációban készül. A sütőtök édeskés íze tökéletes egyensúlyt teremt a lime frissességével és a curry fűszerességével. A kókusztej selymes textúrát ad az ételnek, míg a chili enyhe csípősséget kölcsönöz neki. A friss koriander és a lime együtt még üdébbé teszi ezt a fogást, amely nemcsak tápláló, hanem rendkívül ízletes is. Egy hideg estén különösen jól esik egy tál forró, fűszeres sütőtökös curry, amely garantáltan felmelegít és energiát ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Sütőtök
200 ml Kókusztej
250 ml Zöldségalaplé
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1.5 ek. Currypor
0.5 tk. Chilipehely
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 marék Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kisebb kockákra.

    A sütőtök hámozása lehet nehézkes, használj éles kést és legyél óvatos. Ha túl kemény, vágd félbe, és úgy hámozd.

    2

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le.

    A gyömbért érdemes frissen reszelni, de ha nincs, gyömbérport is használhatsz.

    3

    Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd a vöröshagymát 2-3 percig, amíg üveges lesz.

    Ne pirítsd a hagymát túl, mert megéghet és keserű lesz.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, curryt és chili pelyhet, majd pirítsd további 1 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A chili pehely mennyiségével óvatosan bánj, ha nem szereted a túl csípős ételeket. A currypor minősége sokat számít, válassz jó minőségűt.

    5

    Add hozzá a sütőtököt, majd öntsd fel a zöldségalaplével, és főzd közepes lángon 15 percig, amíg a sütőtök megpuhul.

    Ha nincs zöldségalapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd további 5 percig, hogy a curry selymes és ízes legyen.

    A kókusztej zsírtartalma befolyásolja a curry krémességét. Minél magasabb a zsírtartalom, annál krémesebb lesz a végeredmény.

    7

    Locsold meg a lime levével, és keverd el alaposan.

    A lime leve frissességet ad a currynek. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még többet.

    8

    Tálald friss korianderrel megszórva, párolt rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatod, ha nem szereted a koriandert. A naan kenyér remekül passzol a curryhez.