Sütőtökös fánk tálalva

Sütőtökös fánk

A sütőtökös fánk az ősz egyik legnépszerűbb édessége, amely a sütőtök természetes édességét és a fahéj fűszeres aromáját ötvözi. Az aranyló fánkok belseje puha és szaftos, míg kívül enyhén ropogós. Tökéletes egy csésze forró tea vagy kávé mellé, egy őszi délutánra. Ez a recept gyorsan elkészíthető, így bármikor könnyedén élvezheted az ősz ízeit!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
400 g Liszt
200 g Sütőtökpüré
80 g Cukor
3 g
10 g Sütőpor
5 g Fahéj
2 g Szerecsendió
2 db Tojás
100 ml Tej
50 g Vaj
50 g Porcukor
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd süsd a sütőtököt puhára. Ezután pürésítsd botmixerrel vagy villával.

    A sütőtököt villával is megszurkálhatod sütés előtt, hogy gyorsabban puhuljon. A püré legyen teljesen sima.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport, a fahéjat és a szerecsendiót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljenek a fánkok.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a sütőtökpürét, a tejet és az olvasztott vajat.

    A vajat ne forrón add a tésztához, hagyd kicsit hűlni olvasztás után.

    4

    Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd alaposan dolgozd össze a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel.

    5

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.

    Ha nincs hőmérőd, egy darab kenyérrel ellenőrizheted az olaj hőmérsékletét. Ha a kenyér aranybarnára sül kb. 1 perc alatt, akkor jó az olaj.

    6

    Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.

    Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat és a fánkok megszívják magukat olajjal.

    7

    Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.

    8

    Szitálj porcukrot a fánkok tetejére, majd tálald frissen.

    A porcukrot szitálva egyenletesebben tudod eloszlatni, és elkerülheted a csomósodást. A frissen sült fánk a legfinomabb.