Sütőtökös karfiol saláta diós öntettel tálalva

Sütőtökös karfiol saláta

A sült zöldségek mindig fantasztikus ízt és textúrát adnak a salátáknak. A sütőtök természetes édessége és a karfiol enyhe diós íze tökéletes párost alkot ebben az őszi salátában. A balzsamecetes öntet frissességet, a pirított dió pedig ropogós textúrát biztosít az ételhez. Ez a saláta nemcsak tápláló és egészséges, hanem rendkívül ízletes is, így tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. A rukkolával és pirított hagymával kombinálva az egész étel egy harmonikus, mégis izgalmas ízvilágot kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sütőtök
200 g Karfiol
100 g Rukkola
1 db Vöröshagyma
50 g Dió
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balzsamecet
1 tk. Méz
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kisebb kockákra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A sütőtököt érdemes egyforma méretű kockákra vágni, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    A karfiolt szedd rózsáira, és tedd a sütőtök mellé a tepsibe.

    A karfiolrózsákat is érdemes hasonló méretűre vágni, mint a sütőtök kockákat.

    3

    Locsold meg az olívaolajjal, sózd és borsozd, majd süsd előmelegített sütőben 200°C-on 25 percig, amíg a zöldségek aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütőtök és karfiol méretétől. Figyeld, hogy ne égjenek meg.

    4

    A diót száraz serpenyőben pirítsd meg 3-4 perc alatt, majd törd durvára.

    A pirított dió íze intenzívebb. Vigyázz, hogy ne égjen meg!

    5

    A vöröshagymát vékony szeletekre vágd.

    A vöröshagymát érdemes vékonyan szeletelni, hogy ne legyen túl erős az íze a salátában.

    6

    Egy tálban keverd össze a balzsamecetet, mézet és egy evőkanál olívaolajat.

    Ha nincs balzsameceted, használhatsz citromlevet is.

    7

    Egy nagy salátástálban rendezd el a rukkolát, sült sütőtököt, karfiolt és hagymát.

    A salátát a sütőtök és karfiol langyos állapotában a legfinomabb összeállítani, így jobban átjárják az ízek.

    8

    Szórd meg pirított dióval, majd locsold meg az öntettel, és óvatosan keverd össze.

    Az öntetet közvetlenül tálalás előtt locsold rá, hogy a saláta ne ázzon el.

    9

    Azonnal tálald, frissen fogyasztva a legjobb.

    Ha előre elkészíted a salátát, a dresszinget csak tálalás előtt add hozzá, hogy a rukkola ne essen össze.