Sütőtökös palacsinta frissen sütve

Sütőtökös palacsinta

A sütőtök nemcsak levesekhez vagy pürékhez kiváló, hanem desszertekben is fantasztikusan megállja a helyét. Ez a sütőtökös palacsinta egy tökéletes őszi recept, amely a fahéj és a szerecsendió aromáival idézi meg az évszak hangulatát. A sütőtökpüré lágyabbá és szaftosabbá teszi a tésztát, így a palacsinta még puhább és ízletesebb lesz. Tálald mézzel, dióval vagy akár egy kis vaníliás tejszínhabbal, hogy igazán különleges desszertet varázsolj belőle!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
150 g Sütőtökpüré
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
20 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Őrölt szerecsendió
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.

    Érdemes a száraz hozzávalókat alaposan összekeverni, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    2

    Add hozzá a sütőtökpürét és a tojásokat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A tej és szódavíz fokozatos adagolása segít elkerülni a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a sütőtök még jobban kifejtse hatását a tésztában.

    A pihentetés során a liszt megduzzad, így a palacsinták lágyabbak lesznek.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, különben a palacsinta ráragad. Viszont ne legyen túl forró, mert akkor megég.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Az első palacsinta mindig próba. Ha túl vastag a tészta, adj hozzá egy kevés tejet. Ha túl vékony, adj hozzá egy kevés lisztet.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    A serpenyőt érdemes minden palacsinta előtt vékonyan kiolajozni, hogy ne ragadjon le.

    7

    A kész sütőtökös palacsintákat tálald mézzel, fahéjas cukorral vagy dióval megszórva.

    A juharszirup is nagyon jól illik a sütőtökös palacsintához.