SĂŒtƑtökös palacsinta frissen sĂŒtve

SĂŒtƑtökös palacsinta

A sĂŒtƑtök nemcsak levesekhez vagy pĂŒrĂ©khez kivĂĄlĂł, hanem desszertekben is fantasztikusan megĂĄllja a helyĂ©t. Ez a sĂŒtƑtökös palacsinta egy tökĂ©letes Ƒszi recept, amely a fahĂ©j Ă©s a szerecsendiĂł aromĂĄival idĂ©zi meg az Ă©vszak hangulatĂĄt. A sĂŒtƑtökpĂŒrĂ© lĂĄgyabbĂĄ Ă©s szaftosabbĂĄ teszi a tĂ©sztĂĄt, Ă­gy a palacsinta mĂ©g puhĂĄbb Ă©s Ă­zletesebb lesz. TĂĄlald mĂ©zzel, diĂłval vagy akĂĄr egy kis vanĂ­liĂĄs tejszĂ­nhabbal, hogy igazĂĄn kĂŒlönleges desszertet varĂĄzsolj belƑle!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g BĂșzaliszt
⭕ 150 g SĂŒtƑtökpĂŒrĂ©
⭕ 2 db Tojás
⭕ 250 ml Tej
⭕ 100 ml Szódavíz
⭕ 20 g Kristálycukor
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt szerecsendiĂł
⭕ 1 csipet Só
⭕ 2 ek. Napraforgóolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tålban keverd össze a lisztet, a cukrot, a vaníliås cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.

    Érdemes a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat alaposan összekeverni, hogy a fƱszerek egyenletesen eloszoljanak a tĂ©sztĂĄban.

    2

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t Ă©s a tojĂĄsokat, majd fokozatosan öntsd hozzĂĄ a tejet Ă©s a szĂłdavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomĂłmentes tĂ©sztĂĄt kapj.

    A tej Ă©s szĂłdavĂ­z fokozatos adagolĂĄsa segĂ­t elkerĂŒlni a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt. HasznĂĄlj habverƑt a sima tĂ©szta elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    3

    Hagyd pihenni a tĂ©sztĂĄt 15-20 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s a sĂŒtƑtök mĂ©g jobban kifejtse hatĂĄsĂĄt a tĂ©sztĂĄban.

    A pihentetés sorån a liszt megduzzad, így a palacsintåk lågyabbak lesznek.

    4

    Egy serpenyƑt kenj ki kevĂ©s olajjal, Ă©s forrĂłsĂ­tsd fel közepes lĂĄngon.

    A serpenyƑnek elĂ©g forrĂłnak kell lennie, kĂŒlönben a palacsinta rĂĄragad. Viszont ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor megĂ©g.

    5

    Önts egy merƑkanĂĄl tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s egyenletesen oszlasd el. SĂŒsd 2-3 percig, amĂ­g a szĂ©lei elkezdenek elvĂĄlni a serpenyƑtƑl, majd fordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1-2 percig.

    Az elsƑ palacsinta mindig prĂłba. Ha tĂșl vastag a tĂ©szta, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet. Ha tĂșl vĂ©kony, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.

    6

    IsmĂ©teld meg a folyamatot a maradĂ©k tĂ©sztĂĄval, idƑnkĂ©nt Ășjraolajozva a serpenyƑt.

    A serpenyƑt Ă©rdemes minden palacsinta elƑtt vĂ©konyan kiolajozni, hogy ne ragadjon le.

    7

    A kĂ©sz sĂŒtƑtökös palacsintĂĄkat tĂĄlald mĂ©zzel, fahĂ©jas cukorral vagy diĂłval megszĂłrva.

    A juharszirup is nagyon jĂłl illik a sĂŒtƑtökös palacsintĂĄhoz.