A sütőtököt hámozd meg, vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben vagy sütőben süsd meg, amíg teljesen megpuhul.
A sütőtököt sütőben sütve intenzívebb ízt érhetsz el. Ha serpenyőben sütöd, időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
A megpuhult sütőtököt pürésítsd egy villával vagy turmixgéppel. Ha túl vizes, hagyd egy kicsit lecsöpögni.
Ha a sütőtök nagyon vizes, tegyél egy szűrőbe egy konyharuhát, és azon keresztül csöpögtesd le. Így elkerülheted, hogy a rétes átázzon.
A vajat egy serpenyőben olvaszd meg, majd a zsemlemorzsát pirítsd meg benne enyhén aranybarnára.
A zsemlemorzsát folyamatosan kevergetve pirítsd, mert könnyen megég.
A sütőtököt keverd össze a cukorral, fahéjjal, majd add hozzá a pirított zsemlemorzsát, és keverd jól össze.
Kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint adj hozzá több cukrot vagy fahéjat.
A réteslapokat egyesével, egy tiszta konyharuhán terítsd ki. Minden lapot kenj meg egy kevés olvasztott vajjal, majd szórd meg a pirított zsemlemorzsával.
A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. Ha a lapok szárazak, nedves konyharuhával takard le őket, hogy ne száradjanak tovább.
Helyezd el a sütőtökös tölteléket a réteslapokon, majd óvatosan tekerd fel őket. Az egyes réteseket egy enyhén kivajazott tepsibe helyezd.
Ne töltsd túl a réteseket, mert akkor nehéz lesz feltekerni és könnyen kiszakadnak.
A tojást verd fel, és kend meg vele a rétesek tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.
A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen, és szebb színt adjon a rétesnek.
Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a réteseket 30-40 percig, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.
Ha a rétes teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Tálalás előtt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen.
Porcukorral meghintve még finomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.