Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és bélelj ki két tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír használata megkönnyíti a tortalapok kivételét a formából.
Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes és kemény habot nem kapsz.
A tojásfehérjéket akkor a legkönnyebb felverni, ha hidegek. Használj tiszta, zsírmentes edényt és habverőt.
Óvatosan forgasd bele a mandulalisztet a habba, ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
A mandulalisztet szitáld bele a habba, és óvatosan forgasd össze, hogy a hab ne essen össze.
Oszt meg a keveréket egyenlően a két tortaformába, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna lesz. Hűtsd ki teljesen.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a tortalapok megsültek-e.
Készítsd el a krémet: Forrald fel a tejszínt egy kis lábosban, majd vedd le a tűzről.
Ügyelj arra, hogy a tejszín ne forrjon túl, mert akkor kicsapódhat.
Verd fel a tojássárgáját a porcukorral, majd lassan keverd bele a forró tejszínt, folyamatos keverés mellett.
A tejszínt lassan, vékony sugárban csorgasd a tojássárgájához, hogy ne rántsa meg a tojást.
Tedd vissza a krémet a tűzre, és közepes lángon főzd, amíg sűrűsödni nem kezd. Ne hagyd felforrni!
A krémet folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja. Ha sűrűsödni kezd, vedd le a tűzről.
Vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és a vaníliát, majd hűtsd le teljesen.
A vajat kockázd fel, és add hozzá a még meleg krémhez, hogy könnyebben elolvadjon.
Rétegezd össze a tortalapokat a krémmel, a tetejére és az oldalára is simíts egy réteget.
A tortalapokat vékonyan kend meg a krémmel, hogy ne legyen túl édes.
Díszítsd a tortát szeletelt mandulával és porcukorral, majd hűtsd legalább egy órán át tálalás előtt.
A szeletelt mandulát enyhén megpiríthatod a sütőben, hogy még intenzívebb íze legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.