Sweet Chili Chicken Bao csirkĂ©vel Ă©s Ă©des-csĂ­pƑs szĂłsszal

Sweet Chili Chicken Bao – csirkemell Ă©des-csĂ­pƑs szĂłsszal

Az Ă©des-csĂ­pƑs szĂłsszal kĂ©szĂŒlt Ă©telek DĂ©lkelet-ÁzsiĂĄban rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱek – kĂŒlönösen Thaiföld Ă©s Vietnam utcai Ă©tkezdĂ©iben. A bao buci, amely eredetileg KĂ­nĂĄbĂłl szĂĄrmazik, remekĂŒl alkalmazkodik az intenzĂ­v, ragacsos szĂłszokhoz, mivel puhĂĄn öleli körĂŒl a töltelĂ©ket. Ahogy a csirke karamellizĂĄlĂłdik az Ă©des-csĂ­pƑs szĂłszban, Ă©s a bao buci gƑzben pĂĄrolĂłdik, a konyhĂĄt kellemesen csĂ­pƑs Ă©s enyhĂ©n gyĂŒmölcsös illat jĂĄrja be. A tökĂ©letes vĂ©geredmĂ©nyhez ĂŒgyelj arra, hogy a csirkĂ©t ne sĂŒsd tĂșl – maradjon szaftos belĂŒl. A szĂłszhoz hasznĂĄlhatsz boltit vagy hĂĄzilag kĂ©szĂ­tettet is, akĂĄr chilipehelybƑl, fokhagymĂĄbĂłl, cukorbĂłl Ă©s ecetbƑl. TökĂ©letes fogĂĄs barĂĄti összejövetelekre, vagy ha egy gyors, mĂ©gis kĂŒlönleges ĂĄzsiai Ă©telre vĂĄgysz otthon.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 Ăłra 30 perc
2261 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 20 g Cukor
⭕ 5 g SzĂĄrazĂ©lesztƑ
⭕ 5 g Só
⭕ 150 ml Víz
⭕ 400 g Csirkemell
⭕ 60 ml Édes chiliszósz
⭕ 30 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a bĂșzalisztet, cukrot, Ă©lesztƑt Ă©s sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ a langyos vizet, Ă©s gyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Tipp: ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet; ha szĂĄraz, kevĂ©s vizet is adagolhatsz.

    2

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s keleszd meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄig, mĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ. Tipp: a sĂŒtƑ vilĂĄgĂ­tĂĄsa kellemes hƑmĂ©rsĂ©kletet biztosĂ­t a kelĂ©shez.

    3

    Oszd 8 egyenlƑ rĂ©szre a tĂ©sztĂĄt, formĂĄzz ovĂĄlis lapokat, hajtsd fĂ©lbe, majd sĂŒtƑpapĂ­rral elvĂĄlasztva helyezd a pĂĄrolĂłba. Pihentesd 15 percet, aztĂĄn pĂĄrold 10–12 percig. Tipp: ne nyisd ki a fedƑt fƑzĂ©s közben!

    4

    A csirkemellet vĂĄgd vĂ©kony szeletekre vagy csĂ­kokra, majd sĂłzd Ă©s forrĂł olajon pirĂ­tsd meg, mĂ­g szĂ©p aranybarna nem lesz. Tipp: serpenyƑben közepes lĂĄngon 6–8 perc alatt tökĂ©letesre sĂŒl.

    5

    Add hozzĂĄ az Ă©des chiliszĂłszt a megsĂŒlt csirkĂ©hez, forgasd össze, Ă©s fƑzd mĂ©g 1–2 percig, amĂ­g a szĂłsz bevonja a hĂșst. Tipp: ha intenzĂ­vebb Ă­zt szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ pĂĄr csepp lime levet vagy szĂłjaszĂłszt.

    6

    Nyisd szĂ©t a bao bucikat, kanalazz bele az Ă©des-chilis csirkĂ©bƑl, Ă©s azonnal tĂĄlald. Tipp: friss korianderrel vagy szezĂĄmmaggal tovĂĄbb fokozhatod az Ă©lmĂ©nyt.