A kukoricát tisztítsd meg és vágd le a szemeket a csőről. Ha nem friss kukoricát használsz, használhatsz fagyasztott kukoricát is.
A friss kukorica ízletesebb, de a fagyasztott kukorica is jó alternatíva, különösen ha nincs friss változat.
A kukoricát tedd egy lábasba, és adj hozzá 200 ml tejet. Főzd alacsony lángon, amíg a kukorica megpuhul és teljesen átveszi a tej ízét.
A kukorica főzésénél ügyelj arra, hogy ne túl magas hőmérsékleten főzd, mert akkor könnyen leéghet.
Amikor a kukorica megpuhult, add hozzá a kókusztejet és a cukrot. Keverd össze, és főzd tovább, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kókusztej gazdag és krémes ízt ad a payasamnak, míg a cukor finom édességet biztosít.
Ezután adj hozzá egy kis fahéjat és szerecsendiót, hogy fűszeres, meleg ízeket adjon a desszertnek. Ha szeretnél, rózsavizet is adhatsz hozzá egy kis friss, virágos ízért.
A fahéj és szerecsendió klasszikus ízeket ad, de ne használj túl sokat, mert ezek erős fűszerek.
Keverd jól össze, majd főzd tovább 5-10 percig, hogy a desszert sűrűsödjön és krémesebb legyen.
Ha túl híg lenne, főzd tovább, hogy elérd a kívánt állagot.
Tálalás előtt pirítsd meg a törött mandulát és diót a ghee-n, majd szórd a payasam tetejére.
A pirított dió és mandula ropogós textúrát ad a desszertnek, és kiemeli az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.