Sweet corn payasam, gazdag és krémes kukoricás indiai desszert

Sweet corn payasam

A payasam egy hagyományos indiai desszert, amelyet számos változatban készítenek, és gyakran fogyasztják különleges alkalmakkor. A sweet corn payasam változata egy finom és különleges édesség, amely a friss kukoricát és kókusztejet használ alapanyagként. Az édesség gazdag és krémes, és tökéletes választás bármilyen étkezés befejezéséhez. A kukorica természetes édessége jól kiegészíti a fűszerek és a kókusztej ízét, így egy igazán különleges desszert készül belőle.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Édes kukorica
100 g Cukor
400 ml Kókusztej
200 ml Tej
2 ek. Ghee (kókuszzsír)
1 db Fahéj
1 csipet Szerecsendió
1 tk. Rózsavíz
1 ek. Törött mandula
1 ek. Törött dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát tisztítsd meg és vágd le a szemeket a csőről. Ha nem friss kukoricát használsz, használhatsz fagyasztott kukoricát is.

    A friss kukorica ízletesebb, de a fagyasztott kukorica is jó alternatíva, különösen ha nincs friss változat.

    2

    A kukoricát tedd egy lábasba, és adj hozzá 200 ml tejet. Főzd alacsony lángon, amíg a kukorica megpuhul és teljesen átveszi a tej ízét.

    A kukorica főzésénél ügyelj arra, hogy ne túl magas hőmérsékleten főzd, mert akkor könnyen leéghet.

    3

    Amikor a kukorica megpuhult, add hozzá a kókusztejet és a cukrot. Keverd össze, és főzd tovább, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A kókusztej gazdag és krémes ízt ad a payasamnak, míg a cukor finom édességet biztosít.

    4

    Ezután adj hozzá egy kis fahéjat és szerecsendiót, hogy fűszeres, meleg ízeket adjon a desszertnek. Ha szeretnél, rózsavizet is adhatsz hozzá egy kis friss, virágos ízért.

    A fahéj és szerecsendió klasszikus ízeket ad, de ne használj túl sokat, mert ezek erős fűszerek.

    5

    Keverd jól össze, majd főzd tovább 5-10 percig, hogy a desszert sűrűsödjön és krémesebb legyen.

    Ha túl híg lenne, főzd tovább, hogy elérd a kívánt állagot.

    6

    Tálalás előtt pirítsd meg a törött mandulát és diót a ghee-n, majd szórd a payasam tetejére.

    A pirított dió és mandula ropogós textúrát ad a desszertnek, és kiemeli az ízét.