Syrniki túróval, aranybarna, ropogós felülettel, tejföllel tálalva

Syrniki túróval

A Syrniki a hagyományos orosz konyha egyik jellegzetes étke, amely túróval készül, és gyakran reggelire fogyasztják. A túró és a liszt keverékéből készült kis palacsinták aranybarnára sülnek, kívül ropogósak, belül pedig puhaak és krémesek. A Syrniki története a szláv népeknél gyökerezik, és évtizedek óta az orosz családok egyik kedvenc reggelije. Technikai tipp: a legjobb eredmény eléréséhez friss túrót használj, hogy az étel még lágyabb és finomabb legyen. A tálaláshoz tejföl, porcukor vagy akár lekvár is jól illik hozzá.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Túró
150 g Liszt
30 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Tojás
0.5 tk.
1 tk. Sütőpor
50 g Tejföl
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy nagy tálba, és egy villával alaposan törd át, hogy sima, krémes állagot kapj. A túró legyen jól lecsöpögtetve, hogy ne legyen túl vizes.

    Ha a túró túl vizes, akkor papírtörlővel vagy konyharuhával is leitatathatod, hogy ne legyen túl nedves a tésztád.

    2

    Adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tojást, sót és sütőport, majd keverd jól össze. Ezután lassan add hozzá a lisztet, és dolgozd bele a tésztába. Ha a tészta túl ragadós, adj még hozzá egy kis lisztet.

    A tészta állagának lágy, de nem ragacsosnak kell lennie. Ne add hozzá egyszerre túl sok lisztet, inkább fokozatosan!

    3

    Formálj a tésztából kb. 5-6 cm átmérőjű kis korongokat. Használhatsz lisztezett kezet, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.

    Ha a tészta ragad, szórj rá egy kis lisztet, de ne túl sokat – hogy ne legyen túl száraz.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Ha az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, tedd bele a túrós korongokat, és süsd őket aranybarnára mindkét oldalon.

    A megfelelő hőmérséklet akkor van, ha egy kis darab tészta rögtön sülni kezd, amint a serpenyőbe teszed. Ne süsd túl forrón, mert könnyen megéghet!

    5

    Miután megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Tálald melegen, porcukorral, tejföllel vagy lekvárral.

    A syroniki még finomabb, ha melegen tálalod, és friss gyümölcsökkel, például bogyós gyümölcsökkel is kínálhatod.