Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, hogy a burek ne ragadjon le és könnyen kivehető legyen sütés után.
Ha nincs sütőpapír, vékonyan kend ki a tepsit olajjal vagy vajjal, és szórd meg liszttel.
Egy tálban keverd össze a mascarponét, a reszelt trappista sajtot, a tojást, a sót és a szarvasgombás olajat. Alaposan dolgozd össze, míg krémes tölteléket kapsz. Tipp: ne keverd túl sokáig, mert a sajt túl folyóssá válhat.
A szarvasgombás olaj helyett használhatsz szarvasgomba pasztát is, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Fektesd ki az első réteslapot egy tiszta munkafelületre, és kenj rá egy réteg olívaolajat. Ez segít megőrizni a rétegek ropogósságát sütés közben.
Az olívaolaj helyett használhatsz olvasztott vajat is, ami még gazdagabb ízt kölcsönöz a bureknek.
Kanalazz rá 2-3 evőkanálnyi tölteléket a réteslapra, és oszlasd el egyenletesen. Ezután tekerd fel óvatosan a lapot hosszában.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor a burek szétnyílhat sütés közben.
Formázd a bureket spirál alakban (csigaformára), majd helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ismételd meg a folyamatot a többi lappal is.
A csigaformát úgy tudod a legkönnyebben kialakítani, ha a feltekert réteslapot a saját tengelye körül tekered.
A tetejüket is kend meg olívaolajjal, így sülés után szép, fényes és ropogós lesz a felületük. Tipp: ha nagyon száraznak tűnik a tészta, kevés vízzel spricceld meg.
A tetejére szórhatsz szezámmagot vagy mákot is a még mutatósabb végeredményért.
Süsd a burekeket 35-40 percig, amíg aranybarnára nem sülnek. A sütési idő végén ellenőrizd, hogy az alja is ropogós-e.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával a sütés utolsó 10-15 percére.
A sütőből kivéve hagyd 10 percig pihenni a tepsiben, így könnyebben szeletelhetők lesznek, és a töltelék sem folyik ki.
A pihentetés után éles késsel szeleteld a bureket, hogy ne törjön össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.