Készítsd elő a hozzávalókat: reszeld le a szarvasgombát, hogy egyenletesen eloszthasd a tésztában.
A szarvasgomba íze nagyon intenzív, ezért érdemes kóstolgatni a tésztát, hogy ne legyen túl erős.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
Kockázd fel a vajat, és add a lisztes keverékhez. Morzsold össze a vajat a liszttel úgy, hogy apró szemcséket kapj. Ez segíti a tészta könnyed állagát.
A vajnak nagyon hidegnek kell lennie, hogy ne olvadjon meg a morzsolás közben. Tedd a vajat a fagyasztóba 10-15 percre előtte.
Add hozzá a reszelt szarvasgombát, és keverd el egyenletesen a száraz hozzávalók között.
A szarvasgomba intenzív íze miatt ne spórolj vele, de azért ne is vidd túlzásba.
Egy kis tálban verd fel a tojást, és a tejszín felét. A tojás és a tejszín keverékét öntsd a száraz hozzávalókhoz, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ne gyúrd túl, hogy a scone omlós maradjon.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés tejszínt. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Formálj a tésztából egy 3-4 cm vastag kört, majd egy kis lisztezett felületen vágd fel 6-8 darabra.
A kör formázásához használhatsz egy sodrófát, de óvatosan, nehogy túlgyúrd a tésztát.
Helyezd a tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a maradék tejszínt kend rájuk a fényesebb hatás érdekében.
A tejszín helyett használhatsz felvert tojást is a tetejére.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a tetejük aranybarnára nem sül.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes figyelni a scone-okat sütés közben.
Hagyd hűlni a scone-okat, majd tálald őket friss vajjal vagy egy kis szarvasgombás vajjal.
A scone-ok a legjobbak frissen, de légmentesen záródó dobozban tárolva 1-2 napig elállnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.