Szedres-csokoládés forró ital bögrében

Szedres-csokoládés forró ital

A forró csokoládé évszázadok óta az egyik legnépszerűbb meleg ital világszerte. Az eredete egészen az aztékokig nyúlik vissza, akik fűszeres csokoládéitalt készítettek kakaóbabból. Az idők során a recept számos változáson ment keresztül, és ma már számtalan variációja létezik. Ez a szedres-csokoládés változat egy különleges csavart ad a klasszikus forró csokinak, amely a gyümölcsös frissességet és a csokoládé gazdag ízét tökéletes harmóniában egyesíti. Ideális választás hideg napokra vagy egy kellemes, otthoni kényeztetéshez. Az ital tetején lévő tejszínhab és friss szeder pedig még izgalmasabbá teszi ezt az élményt. Ha szeretnéd még intenzívebbé tenni az ízeket, egy csipetnyi chili vagy kardamom is remekül passzol hozzá.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Étcsokoládé
500 ml Tej
100 ml Tejszín
2 ek. Kakaópor
2 ek. Méz
100 g Szedres püré
1 tk. Vaníliakivonat
0.5 tk. Fahéj
1 csipet Csipet só
100 ml Habtejszín
50 g Friss szeder

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: aprítsd fel az étcsokoládét, és készítsd el a szedres pürét, ha szükséges (turmixold össze a szedret, majd szűrd át).

    A csokoládé minősége nagyban befolyásolja az ital ízét, válassz jó minőségű étcsokoládét.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a tejet és a tejszínt, mert a tej megéghet és az ital íze keserű lehet.

    3

    Add hozzá a kakaóport, a mézet, a vaníliakivonatot és a fahéjat, majd keverd simára.

    A kakaóport szitán keresztül adagold, hogy elkerüld a csomósodást.

    4

    Szórd bele az apróra tört étcsokoládét, és folyamatos kevergetés mellett hagyd, hogy teljesen felolvadjon.

    A csokoládét lassú tűzön olvaszd fel, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüld az égést.

    5

    Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, keverd hozzá a szedres pürét és egy csipet sót, majd főzd további 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A só kiemeli az édes ízeket, ezért ne hagyd ki.

    6

    Közben verd fel a habtejszínt lágy habbá, amelyet majd a tetejére teszel.

    A habtejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen.

    7

    Öntsd a forró italt bögrékbe, és díszítsd friss szederrel és egy kanálnyi habtejszínnel a tetején.

    A díszítéshez használhatsz kakaóport, csokoládéforgácsot vagy fahéjat is.

    8

    Azonnal tálald, és élvezd a gazdag, csokoládés ízt egy kis szedres frissességgel!

    A tetejére szórhatsz egy kis kakaóport vagy csokoládéforgácsot a még finomabb ízélményért.