Szedres-mézes cider pohárban

Szedres-mézes cider

A szedres-mézes cider egy igazán egyedi ital, amely a klasszikus almaitalt gazdagítja a szeder természetes édességével és a méz bársonyos ízével. A fahéj és a szegfűszeg melegítő hatást ad neki, míg a narancshéj egy kis citrusos frissességet hoz a kompozícióba. Hidegen és melegen is élvezhető, így tökéletes egy őszi délutánra vagy egy nyári hűsítőként. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy kis gyömbérrel vagy egy csepp vanília kivonattal az extra mélység érdekében!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Almalé
100 g Friss szeder
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
1 tk. Narancshéj
250 ml Szénsavas ásványvíz
6 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban közepes lángon melegítsd fel az almalevet, majd add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget.

    Ügyelj rá, hogy az almalé ne forrjon, csak melegedjen.

    2

    Amikor az almalé elkezd gőzölögni, add hozzá a friss szedret és a narancshéjat.

    A narancshéj csak a külső, színes része legyen, a fehér hártya keserűvé teheti az italt.

    3

    Hagyd főni alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szeder levet engedjen, és az ízek jól összeérjenek.

    Ne főzd túl sokáig, mert a szeder elveszítheti a színét és az ízét.

    4

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a mézet, hogy teljesen feloldódjon.

    A mézet ne forró folyadékba keverd, mert elveszíti az értékes tápanyagait.

    5

    Szűrd át az italt egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a fűszereket és a szeder magjait.

    Ha nincs finom szűrőd, használj gézlapot.

    6

    Tedd a cider-t a hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól lehűljön.

    A hűtési idő növelhető, ha szeretnéd, hogy még hidegebb legyen.

    7

    Tálalás előtt öntsd fel szénsavas ásványvízzel és adj hozzá jégkockákat.

    A szénsavas ásványvíz helyett használhatsz gyömbérsört is.

    8

    Díszítsd egy kevés friss szederrel és narancshéjjal, majd azonnal fogyaszd.

    A díszítés nem csak szép, de még ízletesebbé is teszi az italt.