Egy lábasban közepes lángon melegítsd fel az almalevet, majd add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Ügyelj rá, hogy az almalé ne forrjon, csak melegedjen.
Amikor az almalé elkezd gőzölögni, add hozzá a friss szedret és a narancshéjat.
A narancshéj csak a külső, színes része legyen, a fehér hártya keserűvé teheti az italt.
Hagyd főni alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szeder levet engedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Ne főzd túl sokáig, mert a szeder elveszítheti a színét és az ízét.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a mézet, hogy teljesen feloldódjon.
A mézet ne forró folyadékba keverd, mert elveszíti az értékes tápanyagait.
Szűrd át az italt egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a fűszereket és a szeder magjait.
Ha nincs finom szűrőd, használj gézlapot.
Tedd a cider-t a hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól lehűljön.
A hűtési idő növelhető, ha szeretnéd, hogy még hidegebb legyen.
Tálalás előtt öntsd fel szénsavas ásványvízzel és adj hozzá jégkockákat.
A szénsavas ásványvíz helyett használhatsz gyömbérsört is.
Díszítsd egy kevés friss szederrel és narancshéjjal, majd azonnal fogyaszd.
A díszítés nem csak szép, de még ízletesebbé is teszi az italt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.