Szedres-tejszínes cupcake tálalva

Szedres-Tejszínes Cupcake

A szeder az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, amely tökéletesen illik a könnyed süteményekhez és desszertekhez. A szedres muffinok története azokra az időkre nyúlik vissza, amikor az emberek először kezdték el sütéshez használni a friss bogyós gyümölcsöket, hogy természetes édességet és frissességet adjanak az ételeknek. Ez a cupcake egy modern változata ennek a hagyománynak, amely a lágy tejszínes krémmel válik igazán különlegessé. Ha szeretnéd még egyedibbé tenni, próbáld meg fehér csokoládéforgáccsal vagy apróra vágott pisztáciával megszórni a tetejét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
150 g Friss szeder
200 ml Tejszín
100 g Porcukor
150 g Krém sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütőt előmelegítés nélkül ne kezd el a sütést, mert a muffinok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, mert így egyenletesebben oszlik el a tésztában, és szebben megemelkedik.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vajat szobahőmérsékleten használd, így könnyebben tudod habosra keverni a cukorral.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat is szobahőmérsékleten add a masszához, hogy ne hűtse le a vajas keveréket, és ne csapódjon ki.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagolva elkerülheted, hogy a tészta csomós legyen. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.

    6

    Óvatosan keverd bele a friss szedret a tésztába, ügyelve arra, hogy ne törjön össze teljesen.

    A szedret óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne engedje ki a levét és ne színezze el a tésztát.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    A muffinokat ne töltsd túl, mert kifolyhatnak a formából. A hústűvel ellenőrizd, hogy a közepe is megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, akkor még süsd tovább.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a tejszínes krémet: egy tálban verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd bele a porcukrot és a krémsajtot, hogy selymes, lágy állagot kapj.

    A tejszínt hűtve verd fel, így könnyebben kemény habot kapsz. A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen elkeverhető legyen a tejszínnel.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a tejszínes krémmel és egy-egy szem friss szederrel a tetején.

    A muffinokat teljesen hűtsd ki, mielőtt a krémet rákened, mert különben a krém megolvad.