Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütőt előmelegítés nélkül ne kezd el a sütést, mert a muffinok nem fognak megfelelően megemelkedni.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, mert így egyenletesebben oszlik el a tésztában, és szebben megemelkedik.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vajat szobahőmérsékleten használd, így könnyebben tudod habosra keverni a cukorral.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat is szobahőmérsékleten add a masszához, hogy ne hűtse le a vajas keveréket, és ne csapódjon ki.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagolva elkerülheted, hogy a tészta csomós legyen. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.
Óvatosan keverd bele a friss szedret a tésztába, ügyelve arra, hogy ne törjön össze teljesen.
A szedret óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne engedje ki a levét és ne színezze el a tésztát.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
A muffinokat ne töltsd túl, mert kifolyhatnak a formából. A hústűvel ellenőrizd, hogy a közepe is megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, akkor még süsd tovább.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a tejszínes krémet: egy tálban verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd bele a porcukrot és a krémsajtot, hogy selymes, lágy állagot kapj.
A tejszínt hűtve verd fel, így könnyebben kemény habot kapsz. A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen elkeverhető legyen a tejszínnel.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a tejszínes krémmel és egy-egy szem friss szederrel a tetején.
A muffinokat teljesen hűtsd ki, mielőtt a krémet rákened, mert különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.