SzegfƱszeges cider bögrében

SzegfƱszeges cider

A cider, amely eredetileg az angolszĂĄsz orszĂĄgokbĂłl szĂĄrmazik, az utĂłbbi Ă©vtizedekben vĂĄlt igazĂĄn nĂ©pszerƱvĂ© EurĂłpĂĄban. A szegfƱszeges cider tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a hideg tĂ©li estĂ©kre, amikor valami melegre Ă©s fƱszeresre vĂĄgyunk. Ez az egyszerƱ, de mĂ©gis kĂŒlönleges ital hamar kedvencĂ©vĂ© vĂĄlik a csalĂĄd Ă©s barĂĄtok körĂ©ben. ElkĂ©szĂ­tĂ©se rendkĂ­vĂŒl egyszerƱ, de az Ă­ze magĂĄĂ©rt beszĂ©l. Tipp: Ha mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zvilĂĄgot szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s frissen reszelt gyömbĂ©rt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1000 ml Alma cider
⭕ 1 db Narancs
⭕ 2 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 8 db SzegfƱszeg
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 3 ek. MĂ©z

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az alma cidert egy közepes mĂ©retƱ lĂĄbosba, Ă©s tedd közepes lĂĄngra melegedni.

    VigyĂĄzz, hogy ne forrald fel a cidert, mert az Ă­ze megvĂĄltozhat.

    2

    A narancsot alaposan mosd meg, majd vékony karikåkra szeleteld. Add hozzå a ciderhez.

    Ha nem bio narancsot hasznĂĄlsz, alaposan sĂșrold le a hĂ©jĂĄt, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a viaszt Ă©s a szennyezƑdĂ©seket.

    3

    Helyezd a fahĂ©jrudakat, szegfƱszeget Ă©s egy csipet szerecsendiĂłt a lĂĄbosba. Ezek adjĂĄk meg az ital fƱszeres, ĂŒnnepi Ă­zĂ©t.

    A szegfƱszeg nagyon intenzĂ­v Ă­zƱ, ezĂ©rt ne tegyĂ©l bele tĂșl sokat. Kezdd kevesebbel, Ă©s kĂłstold meg, majd szĂŒksĂ©g esetĂ©n adj hozzĂĄ mĂ©g.

    4

    Lassan melegĂ­tsd fel a cidert, de ne hagyd forrni, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek. Ez körĂŒlbelĂŒl 10-15 percet vesz igĂ©nybe.

    A forralås tönkreteheti az ízeket, ezért figyelj, hogy csak lassan melegítsd.

    5

    Adagold hozzå a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban. Kóstold meg, és ízlés szerint adhatsz hozzå még mézet vagy fƱszereket.

    A méz mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod. Ha szårazabb cidert szeretnél, kevesebb mézet adj hozzå.

    6

    SzƱrd le a kĂ©sz italt egy finom szƱrƑn keresztĂŒl, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a fƱszereket Ă©s narancshĂ©jat.

    HasznĂĄlj gĂ©zlapot a szƱrƑn, hogy mĂ©g tisztĂĄbb italt kapj.

    7

    ForrĂłn tĂĄlald hƑállĂł bögrĂ©kben vagy poharakban, Ă©s dĂ­szĂ­tsd egy szelet naranccsal vagy egy fahĂ©jrĂșddal.

    A poharakat elƑmelegítheted, hogy az ital tovább maradjon meleg.