Szénhidrátcsökkentett csokitorta tálalva

Szénhidrátcsökkentett csokitorta

A szénhidrátcsökkentett csokitorta tökéletes választás azok számára, akik szeretnék élvezni a desszertek nyújtotta örömöket anélkül, hogy kompromisszumot kötnének az egészségük terén. A cukormentes összetevők és a mandulaliszt garantálják, hogy ez a torta nemcsak ízletes, hanem diétabarát is. Ideális bármilyen alkalomra, amikor egészséges, mégis gazdag édességet szeretnénk kínálni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Mandulaliszt
50 g Cukormentes kakaópor
100 g Eritrit
4 db Tojás
100 g Kókuszolaj
10 g Sütőpor
100 g Cukormentes étcsokoládé
200 ml Tejszínhab (cukormentes)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír segít, hogy a torta ne ragadjon le és könnyen ki tudd venni a formából.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kakaóport, az eritritet és a sütőport.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes eloszlást és a megfelelő állagot.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a tojásokat, majd keverd hozzá az olvasztott kókuszolajat.

    A tojások felhabosítása segít a torta könnyedségének elérésében. A kókuszolajat hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásokhoz adod.

    4

    Lassan keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztát óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze a hab és a torta könnyű maradjon.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ellenőrizd tűpróbával. Hagyd a tortát a formában hűlni, mielőtt kivennéd.

    6

    Olvaszd meg a cukormentes étcsokoládét, és hagyd hűlni, mielőtt a torta tetejére öntöd.

    A csokoládét gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg, és hagyd kicsit hűlni, hogy ne olvadjon meg a tejszínhab.

    7

    A kihűlt tortát vágd ketté vízszintesen, és töltsd meg a tejszínhabbal.

    A tejszínhabot közvetlenül a töltés előtt verd fel, hogy ne essen össze.

    8

    Vond be a torta tetejét a megolvadt csokoládéval, majd díszítsd kakaóporral vagy csokoládéforgáccsal.

    A csokoládét egyenletesen kend el a torta tetején. Díszítsd ízlés szerint.

    9

    Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít, hogy a torta szeletelhető legyen és az ízek jobban összeérjenek.