Szezámmagos galbi sült marhahússzeletek, zöldhagymával és szezámmaggal tálalva

Szezámmagos Galbi

A galbi a koreai konyha egyik legnépszerűbb étele, amit tradicionálisan BBQ grillen készítenek. A szezámmagos galbi különlegessége abban rejlik, hogy a hús nemcsak pácban sül, hanem a pácot még szezámmaggal is gazdagítjuk, amely fokozza az ízeket. A galbi étel gyökerei Koreából származnak, és a történelem folyamán egyre népszerűbbé vált nemcsak Koreában, hanem világszerte is. A szezámmagos galbi tökéletes választás egy hangulatos családi vacsorához, és biztosan lenyűgözi vendégeidet a gazdag, sós-édes ízvilágával. Tálald friss zöldségekkel és rizssel, hogy egy tökéletes koreai étkezést varázsolj az asztalra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Marhahús (rib-eye steak)
60 ml Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
5 gerezd Fokhagyma
20 g Friss gyömbér
2 ek. Szezámolaj
2 ek. Szezámmag
3 szál Zöldhagyma
1 db Koreai csili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld kb. 2 cm vastag darabokra, egyforma méretűekre, hogy egyenletesen süljön. Tedd félre.

    A hús szeletelése előtt érdemes egy kicsit megfagyasztani, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

    2

    A szójaszószt, a barna cukrot, a szezámolajat, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért keverd össze egy tálban. Az így kapott pácba tedd bele a hús szeleteket, és hagyd pihenni legalább 30 percig.

    Minél tovább pihen a pácban a hús, annál ízesebb lesz. Ha időd engedi, hagyd pácolódni 1-2 órát!

    3

    A szezámmagot száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg, hogy kiadja az ízét. Tedd félre, hogy lehűljön.

    Ne hagyd magára a szezámmagot a serpenyőben, mert könnyen megéghet!

    4

    Grillezd a hús szeleteket egy előmelegített grillen vagy serpenyőben 3-4 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak. A húsnak közepesen átsültnek kell lennie.

    Figyelj arra, hogy ne süsd túl a húst! A legjobb, ha a hús belseje rózsaszín marad.

    5

    Miután a hús megsült, tálald egy tányérra. Szórd meg friss zöldhagymával és a pirított szezámmaggal. A koreai csilit is szórhatsz rá, ha szereted a csípősebb ízeket.

    A zöldhagyma és a szezámmag friss és ropogós textúrája remekül kiegészíti a hús ízét.