A marhahúst szeleteld kb. 2 cm vastag darabokra, egyforma méretűekre, hogy egyenletesen süljön. Tedd félre.
A hús szeletelése előtt érdemes egy kicsit megfagyasztani, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
A szójaszószt, a barna cukrot, a szezámolajat, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért keverd össze egy tálban. Az így kapott pácba tedd bele a hús szeleteket, és hagyd pihenni legalább 30 percig.
Minél tovább pihen a pácban a hús, annál ízesebb lesz. Ha időd engedi, hagyd pácolódni 1-2 órát!
A szezámmagot száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg, hogy kiadja az ízét. Tedd félre, hogy lehűljön.
Ne hagyd magára a szezámmagot a serpenyőben, mert könnyen megéghet!
Grillezd a hús szeleteket egy előmelegített grillen vagy serpenyőben 3-4 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak. A húsnak közepesen átsültnek kell lennie.
Figyelj arra, hogy ne süsd túl a húst! A legjobb, ha a hús belseje rózsaszín marad.
Miután a hús megsült, tálald egy tányérra. Szórd meg friss zöldhagymával és a pirított szezámmaggal. A koreai csilit is szórhatsz rá, ha szereted a csípősebb ízeket.
A zöldhagyma és a szezámmag friss és ropogós textúrája remekül kiegészíti a hús ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.