SzezĂĄmmagos galbi sĂŒlt marhahĂșsszeletek, zöldhagymĂĄval Ă©s szezĂĄmmaggal tĂĄlalva

SzezĂĄmmagos Galbi

A galbi a koreai konyha egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©tele, amit tradicionĂĄlisan BBQ grillen kĂ©szĂ­tenek. A szezĂĄmmagos galbi kĂŒlönlegessĂ©ge abban rejlik, hogy a hĂșs nemcsak pĂĄcban sĂŒl, hanem a pĂĄcot mĂ©g szezĂĄmmaggal is gazdagĂ­tjuk, amely fokozza az Ă­zeket. A galbi Ă©tel gyökerei KoreĂĄbĂłl szĂĄrmaznak, Ă©s a törtĂ©nelem folyamĂĄn egyre nĂ©pszerƱbbĂ© vĂĄlt nemcsak KoreĂĄban, hanem vilĂĄgszerte is. A szezĂĄmmagos galbi tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy hangulatos csalĂĄdi vacsorĂĄhoz, Ă©s biztosan lenyƱgözi vendĂ©geidet a gazdag, sĂłs-Ă©des Ă­zvilĂĄgĂĄval. TĂĄlald friss zöldsĂ©gekkel Ă©s rizssel, hogy egy tökĂ©letes koreai Ă©tkezĂ©st varĂĄzsolj az asztalra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg MarhahĂșs (rib-eye steak)
⭕ 60 ml Szójaszósz
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 2 ek. Szezámmag
⭕ 3 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 db Koreai csili

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst szeleteld kb. 2 cm vastag darabokra, egyforma mĂ©retƱekre, hogy egyenletesen sĂŒljön. Tedd fĂ©lre.

    A hĂșs szeletelĂ©se elƑtt Ă©rdemes egy kicsit megfagyasztani, hogy könnyebben szeletelhetƑ legyen.

    2

    A szĂłjaszĂłszt, a barna cukrot, a szezĂĄmolajat, a zĂșzott fokhagymĂĄt Ă©s a reszelt gyömbĂ©rt keverd össze egy tĂĄlban. Az Ă­gy kapott pĂĄcba tedd bele a hĂșs szeleteket, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 30 percig.

    MinĂ©l tovĂĄbb pihen a pĂĄcban a hĂșs, annĂĄl Ă­zesebb lesz. Ha idƑd engedi, hagyd pĂĄcolĂłdni 1-2 ĂłrĂĄt!

    3

    A szezĂĄmmagot szĂĄraz serpenyƑben enyhĂ©n pirĂ­tsd meg, hogy kiadja az Ă­zĂ©t. Tedd fĂ©lre, hogy lehƱljön.

    Ne hagyd magĂĄra a szezĂĄmmagot a serpenyƑben, mert könnyen megĂ©ghet!

    4

    Grillezd a hĂșs szeleteket egy elƑmelegĂ­tett grillen vagy serpenyƑben 3-4 percig mindkĂ©t oldalon, amĂ­g szĂ©pen megpirulnak. A hĂșsnak közepesen ĂĄtsĂŒltnek kell lennie.

    Figyelj arra, hogy ne sĂŒsd tĂșl a hĂșst! A legjobb, ha a hĂșs belseje rĂłzsaszĂ­n marad.

    5

    MiutĂĄn a hĂșs megsĂŒlt, tĂĄlald egy tĂĄnyĂ©rra. SzĂłrd meg friss zöldhagymĂĄval Ă©s a pirĂ­tott szezĂĄmmaggal. A koreai csilit is szĂłrhatsz rĂĄ, ha szereted a csĂ­pƑsebb Ă­zeket.

    A zöldhagyma Ă©s a szezĂĄmmag friss Ă©s ropogĂłs textĂșrĂĄja remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a hĂșs Ă­zĂ©t.