Reszeld le a fokhagymát, és készítsd elő az összes hozzávalót.
A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a folyamatot és biztosítja, hogy semmi se maradjon ki.
Egy kis tálban keverd össze a lime levét, a szezámolajat, a szójaszószt és a mézet.
A frissen facsart lime lé sokkal intenzívebb ízt ad, mint a bolti.
Add hozzá az aprított chili paprikát, a reszelt fokhagymát és az őrölt gyömbért. Keverd alaposan össze.
A chili erősségét ízlés szerint állítsd be. Ha érzékeny vagy a csípősre, használj kevesebbet vagy távolítsd el a magjait.
Szórd bele a pirított szezámmagot, és keverd át a szószt, hogy az ízek összeérjenek.
A pirított szezámmag íze sokkal intenzívebb, mint a nyersé. Száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
Hűtsd le a szószt legalább 10 percre, hogy az ízek összeálljanak, majd tálald grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy salátákhoz.
A hűtés során az ízek jobban összeérnek, ezért érdemes legalább 10 percet várni a tálalással.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.