A gyömbért hámozd meg és reszeld le.
A gyömbért egy kiskanállal is meg lehet hámozni, így kevesebb vész kárba.
A lime-ot facsard ki és tedd félre a levét.
A lime-ot facsarás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz kinyerni belőle.
Egy tálban keverd össze a szezámmagot, reszelt gyömbért, lime levét, szójaszószt, mézet, szezámolajat, sót és borsot.
A mézet melegítsd fel kicsit, hogy könnyebben elkeverhető legyen a többi hozzávalóval.
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel, majd add hozzá a keverékhez.
A fokhagymát egy fokhagymanyomóval is pépesítheted, így még intenzívebb lesz az íze.
Jól keverd össze, hogy minden hozzávaló teljesen eloszoljon.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint adj hozzá több lime levet, mézet vagy szójaszószt.
Tálald a kész szószt friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
A szószt hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.