A lime-ot vágd félbe, és facsard ki a levét egy kis tálba.
A lime-ot felhasználás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz kinyerni belőle.
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat és a lime levét.
Kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint állítsd a hozzávalók arányát. Ha túl savanyú, adj hozzá egy kevés több szezámolajat.
Adj hozzá egy evőkanál mézet, hogy egy kis édes ízt adjon a szósznak.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.
Keverd össze jól, hogy az összes hozzávaló teljesen eloszoljon.
Ha a méz nehezen oldódik, melegítsd fel a szószt egy kicsit mikróban vagy tűzhelyen.
Szórd bele a szezámmagot és egy csipet őrölt borsot, majd keverd ismét össze.
A szezámmagot pirítsd meg száraz serpenyőben, mielőtt a szószba teszed, így intenzívebb lesz az íze.
A kész szósz tökéletes salátákhoz, grillezett ételekhez vagy akár wokban készült zöldségekhez.
A szószt légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben, így akár egy hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.