Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a fekete teát. Hagyjuk állni 5 percig, hogy a tea kiázzon.
A tea erősségét az áztatási idővel szabályozhatod. Ha erősebb teát szeretnél, hagyd tovább ázni.
Mossuk meg a szilvákat alaposan, távolítsuk el a magjukat, és vágjuk kisebb darabokra.
Érett, puha szilvát használj, mert azokból jobban kioldódik az íz a teába. Ha nincs friss szilva, aszalt szilvát is használhatsz, de akkor kevesebb mézet tegyél a teába.
Adjuk hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a szilvadarabokat a teához, majd lassú tűzön főzzük további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald a teát, csak gyöngyözve főzd, hogy a fűszerek aromái ne illanjanak el.
Szűrjük le a teát, hogy eltávolítsuk a fűszereket és a gyümölcsdarabokat.
Használj finom szűrőt vagy teafiltert, hogy a legapróbb darabok se kerüljenek a teába.
Adjuk hozzá a mézet a leszűrt teához, és alaposan keverjük össze, hogy feloldódjon.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a mézet, használhatsz más édesítőt is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Tálaljuk forrón, és díszítsük egy-egy szilvadarabbal és egy fahéjrúddal a poharakban.
A teát kínálhatod egy szelet citrommal vagy narancshéjjal is a még frissebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.