A szilvát mosd meg, magozd ki, és vágd kisebb darabokra. Ha aszalt szilvát használsz, áztasd be langyos vízbe 10 percre, majd aprítsd fel.
Az aszalt szilva áztatása segít, hogy puhább legyen és könnyebben eloszoljon a tésztában.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz más fűszereket is, mint pl. gyömbér vagy szegfűszeg.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
Óvatosan forgasd bele a szilvadarabokat, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
A szilva darabokat ne törd össze keverés közben.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőnek alaposan fel kell melegednie, mielőtt a tésztát beleöntöd.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Kövesd a gofrisütő használati útmutatóját.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A gofrikat rácson hagyd hűlni, hogy ne ázzanak el.
Tálald frissen friss szilvaszeletekkel, mézzel vagy egy kevés porcukorral megszórva.
A gofrihoz kínálhatsz tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.