Szilvás gofri friss gyümölcsökkel és mézzel

Szilvás Gofri

A szilvás gofri egy igazán különleges édesség, amely a szilva gazdag, mély ízével és a fahéj meleg fűszerességével kombinálva tökéletes desszertté válik. A szilva természetes édessége és enyhén fanyar íze kiegyensúlyozza a gofri puha, édes tésztáját. Ez a recept különösen jól működik ősszel, amikor a szilva szezonja van, és friss vagy aszalt gyümölcsökkel is remekül elkészíthető. Ha szereted a fűszeres és gyümölcsös édességeket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
100 g Friss vagy aszalt szilva
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A szilvát mosd meg, magozd ki, és vágd kisebb darabokra. Ha aszalt szilvát használsz, áztasd be langyos vízbe 10 percre, majd aprítsd fel.

    Az aszalt szilva áztatása segít, hogy puhább legyen és könnyebben eloszoljon a tésztában.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.

    A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz más fűszereket is, mint pl. gyömbér vagy szegfűszeg.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    5

    Óvatosan forgasd bele a szilvadarabokat, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    A szilva darabokat ne törd össze keverés közben.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőnek alaposan fel kell melegednie, mielőtt a tésztát beleöntöd.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Kövesd a gofrisütő használati útmutatóját.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A gofrikat rácson hagyd hűlni, hogy ne ázzanak el.

    9

    Tálald frissen friss szilvaszeletekkel, mézzel vagy egy kevés porcukorral megszórva.

    A gofrihoz kínálhatsz tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.