Szilvás-marcipános scone

Szilvás-marcipános scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az angliai Cornwallból származik. A szilvás-marcipános változata egy különleges ízkombináció, amely frissességet és édességet ad a scone-nak. A szilva lédússága és a marcipán édes, mandulás íze egy igazán különleges élményt nyújt. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és bármely alkalomra ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
100 g Hideg vaj
1 db Tojás
100 ml Tej
3 db Szilva
50 g Marcipán

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A szilvát mosd meg, távolítsd el a magját, és vágd kis kockákra. A marcipánt vágd kis darabokra.

    A szilva helyett más gyümölcsöt is használhatsz, például barackot vagy körtét. A marcipánt érdemes hűtőből kivenni, hogy könnyebben lehessen vágni.

    2

    Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.

    A szitálás segít, hogy a hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek és a scone könnyebb legyen.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.

    A hideg vaj fontos, mert így a tészta nem olvad meg és a scone könnyebb lesz. A morzsolást gyorsan végezd, hogy a vaj ne melegedjen fel túlságosan.

    4

    Add hozzá a szilvát és a marcipánt a tésztához, és keverd el alaposan.

    A szilvát és a marcipánt óvatosan keverd el, hogy ne törjenek össze.

    5

    Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.

    A tojásos keveréket fokozatosan add hozzá, hogy ne legyen túl nedves a tészta. A tésztát csak addig keverd, amíg össze nem áll, ne gyúrd túl.

    6

    Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.

    A bemetszések segítik a scone egyenletes sütését. A tetejét megkenheted egy kevés tejjel vagy tojással a szebb szín érdekében.

    7

    180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje.

    8

    Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.

    A scone-okat melegen tálald, akár vajjal vagy lekvárral.