Az aszalt szilvĂĄt aprĂtsd kis darabokra, majd forrĂĄzd le, Ă©s ĂĄztasd 5 percig, hogy kissĂ© megpuhuljon. SzƱrd le, Ă©s töröld szĂĄrazra.
A szilva ĂĄztatĂĄsa segĂt, hogy puhĂĄbb legyen Ă©s könnyebben kezelhetĆ a tĂ©sztĂĄban. Ne ĂĄztasd tĂșl sokĂĄig, mert akkor tĂșl nedves lesz.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, Ă©lesztĆt, cukrot, sĂłt Ă©s a fahĂ©jat â ez adja a tĂ©szta fƱszeres ĂzĂ©t.
A fahĂ©j mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha szereted a pikĂĄns Ăzeket, egy kevĂ©s gyömbĂ©rt is adhatsz hozzĂĄ.
Add hozzĂĄ a joghurtot, a langyos vizet Ă©s az olĂvaolajat, majd gyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ kb. 10 perc alatt.
A joghurt segĂt, hogy a tĂ©szta puha Ă©s rugalmas legyen. HasznĂĄlj zsĂros joghurtot a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben. A vĂz ne legyen tĂșl meleg, mert az megöli az Ă©lesztĆt.
A kĂ©sz tĂ©sztĂĄt fedd le, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A kelĂ©shez ideĂĄlis hely a meleg, huzatmentes sĂŒtĆ vagy egy radiĂĄtor közelĂ©ben. Ha nincs idĆd, a tĂ©sztĂĄt hƱtĆben is kelesztheted, de akkor hosszabb idĆre van szĂŒksĂ©g.
Oszd a tĂ©sztĂĄt 6 egyenlĆ rĂ©szre, formĂĄzz gombĂłcokat, majd nyĂșjtsd ki ovĂĄlis formĂĄjĂșra.
A gombĂłcokat lisztezett felĂŒleten formĂĄzd, hogy ne ragadjanak. A nyĂșjtĂĄsnĂĄl ĂŒgyelj, hogy egyenletesen vĂ©kony legyen a tĂ©szta.
A kinyĂșjtott naan egyik felĂ©re helyezz egy adag felaprĂtott szilvĂĄt. Hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t, Ă©s nyomd le Ăłvatosan, majd kicsit nyĂșjtsd meg Ășjra.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok szilvĂĄt a tĂ©sztĂĄra, mert akkor nehĂ©z lesz lezĂĄrni Ă©s sĂŒtĂ©s közben kifolyhat. A lezĂĄrĂĄst alaposan vĂ©gezd el, hogy a szilva ne szökjön ki.
ForrĂłsĂts fel egy tapadĂĄsmentes serpenyĆt, Ă©s sĂŒsd a naanokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂg aranybarna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyĆ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a naanok gyorsan megsĂŒljenek Ă©s ne szĂĄradjanak ki. Ha nincs tapadĂĄsmentes serpenyĆd, hasznĂĄlj egy kevĂ©s olajat a sĂŒtĂ©shez.
A mĂ©g forrĂł naanokat kend meg olvasztott vajjal â ettĆl lesz fĂ©nyes, Ăzletes Ă©s puhĂĄbb.
A vaj helyett hasznĂĄlhatsz olĂvaolajat is, ha egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂvĂĄt keresel.
Tålald melegen. Remek reggelire, uzsonnåra vagy desszertként, akår egy kanål tejföllel vagy mézzel.
A naanokat tålalhatod joghurttal, lekvårral vagy mås kedvenc feltéttel is.
Tipp: a szilva Ă©s a fahĂ©j ĂzĂ©t feldobhatod egy csipet szerecsendiĂłval is â kĂŒlönösen Ćsszel Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlni.
A szerecsendiĂł intenzĂv ĂzƱ fƱszer, ezĂ©rt tĂ©nyleg csak egy csipetnyit hasznĂĄlj, kĂŒlönben elnyomhatja a többi Ăzt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.