SzivĂĄrvĂĄnyos cupcake tĂĄlalva

SzivĂĄrvĂĄnyos Cupcake

A szivĂĄrvĂĄnyos cupcake egy vidĂĄm Ă©s lĂĄtvĂĄnyos desszert, amelyet kĂŒlönösen szĂŒletĂ©snapokra Ă©s ĂŒnnepi alkalmakra szoktak kĂ©szĂ­teni. A rĂ©tegezett szĂ­nek nemcsak lĂĄtvĂĄnyosak, de minden harapĂĄsnĂĄl Ășjabb izgalmat nyĂșjtanak. Az ötlet eredetileg az amerikai gasztronĂłmiĂĄbĂłl szĂĄrmazik, ahol a szivĂĄrvĂĄnyos sĂŒtemĂ©nyek Ă©s tortĂĄk rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱek. Ez a cupcake vĂĄltozat könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ otthon is, Ă©s garantĂĄltan mosolyt csal mindenki arcĂĄra. Ha szeretnĂ©d mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tenni, prĂłbĂĄld meg egy kevĂ©s fehĂ©r csokolĂĄdĂ© reszelĂ©kkel vagy szĂ­nes ehetƑ csillĂĄmmal megszĂłrni a tetejĂ©t!

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 250 g Liszt
⭕ 180 g Cukor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 120 ml Tej
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 6 csepp ÉtelfestĂ©k (piros, narancs, sĂĄrga, zöld, kĂ©k, lila)
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 200 g KrĂ©m sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin sĂŒtƑformĂĄt papĂ­rkapszlikkal.

    Fontos, hogy a sĂŒtƑ elƑmelegedjen, mielƑtt beteszed a muffinokat, kĂŒlönben nem sĂŒlnek meg egyenletesen.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevƑk egyenletesen eloszoljanak.

    A sĂŒtƑport Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomĂłk, Ă©s egyenletesen keljen meg a tĂ©szta.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂ­tsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂ­g vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă­gy könnyebben lehet habosra keverni a cukorral. HasznĂĄlj elektromos habverƑt a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    4

    Add hozzå a tojåsokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt add hozzĂĄ, Ă©s minden tojĂĄs utĂĄn alaposan keverd el a masszĂĄt, hogy elkerĂŒld a kicsapĂłdĂĄst.

    5

    Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.

    A szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłkat felvĂĄltva adagold, kezdve Ă©s befejezve a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkkal. Így elkerĂŒlheted a tĂșlkeverĂ©st, ami kemĂ©ny muffinokat eredmĂ©nyezhet.

    6

    Oszd a tĂ©sztĂĄt hat egyenlƑ rĂ©szre, Ă©s szĂ­nezd meg mindegyiket mĂĄs-mĂĄs Ă©telfestĂ©kkel (piros, narancs, sĂĄrga, zöld, kĂ©k, lila).

    GĂ©l ĂĄllagĂș Ă©telfestĂ©ket hasznĂĄlj, mert az nem vĂĄltoztatja meg a tĂ©szta ĂĄllagĂĄt annyira, mint a folyĂ©kony festĂ©k. A tĂ©sztĂĄt mĂ©rleggel is kimĂ©rheted, hogy pontosan egyenlƑ adagokat kapj.

    7

    Egyenként kanalazd a színes tésztarétegeket a muffin formåkba, hogy szivårvånyos hatåst kapj.

    Kezdd egy kis adaggal minden szĂ­nbƑl, majd ismĂ©teld a rĂ©tegeket. HasznĂĄlj habzsĂĄkot a tĂ©szta adagolĂĄsĂĄhoz, Ă­gy pontosabb Ă©s tisztĂĄbb lesz a munka.

    8

    SĂŒsd a muffinokat 18-20 percig, vagy amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenƑrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, ezĂ©rt figyelj a muffinokra. Ha a hĂșstƱ tisztĂĄn jön ki, akkor megsĂŒltek a muffinok. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, takard le Ƒket alufĂłliĂĄval.

    9

    AmĂ­g a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂ­tsd el a krĂ©met: egy tĂĄlban keverd habosra a krĂ©msajtot, porcukrot Ă©s a tejszĂ­nt, amĂ­g könnyƱ Ă©s habos ĂĄllagot nem kapsz.

    A krĂ©msajt Ă©s a tejszĂ­n legyen hideg, Ă­gy könnyebben felverhetƑ. Ne keverd tĂșl a krĂ©met, mert kicsapĂłdhat.

    10

    Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd Ƒket a krĂ©mmel Ă©s szĂ­nes cukorszĂłrĂĄssal.

    A krĂ©m felvitele elƑtt gyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a muffinok teljesen kihƱltek, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.