MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ egy muffin sĂŒtĆformĂĄt papĂrkapszlikkal.
Fontos, hogy a sĂŒtĆ elĆmelegedjen, mielĆtt beteszed a muffinokat, kĂŒlönben nem sĂŒlnek meg egyenletesen.
Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtĆport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevĆk egyenletesen eloszoljanak.
A sĂŒtĆport Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomĂłk, Ă©s egyenletesen keljen meg a tĂ©szta.
Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂtsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂg vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.
A vaj legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ, Ăgy könnyebben lehet habosra keverni a cukorral. HasznĂĄlj elektromos habverĆt a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.
Add hozzĂĄ a tojĂĄsokat egyenkĂ©nt a vajas keverĂ©khez, Ă©s jĂłl dolgozd el. Keverd bele a vanĂlia kivonatot is.
A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt add hozzĂĄ, Ă©s minden tojĂĄs utĂĄn alaposan keverd el a masszĂĄt, hogy elkerĂŒld a kicsapĂłdĂĄst.
Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.
A szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłkat felvĂĄltva adagold, kezdve Ă©s befejezve a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkkal. Ăgy elkerĂŒlheted a tĂșlkeverĂ©st, ami kemĂ©ny muffinokat eredmĂ©nyezhet.
Oszd a tĂ©sztĂĄt hat egyenlĆ rĂ©szre, Ă©s szĂnezd meg mindegyiket mĂĄs-mĂĄs Ă©telfestĂ©kkel (piros, narancs, sĂĄrga, zöld, kĂ©k, lila).
GĂ©l ĂĄllagĂș Ă©telfestĂ©ket hasznĂĄlj, mert az nem vĂĄltoztatja meg a tĂ©szta ĂĄllagĂĄt annyira, mint a folyĂ©kony festĂ©k. A tĂ©sztĂĄt mĂ©rleggel is kimĂ©rheted, hogy pontosan egyenlĆ adagokat kapj.
EgyenkĂ©nt kanalazd a szĂnes tĂ©sztarĂ©tegeket a muffin formĂĄkba, hogy szivĂĄrvĂĄnyos hatĂĄst kapj.
Kezdd egy kis adaggal minden szĂnbĆl, majd ismĂ©teld a rĂ©tegeket. HasznĂĄlj habzsĂĄkot a tĂ©szta adagolĂĄsĂĄhoz, Ăgy pontosabb Ă©s tisztĂĄbb lesz a munka.
SĂŒsd a muffinokat 18-20 percig, vagy amĂg aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenĆrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.
A sĂŒtĂ©si idĆ sĂŒtĆfĂŒggĆ, ezĂ©rt figyelj a muffinokra. Ha a hĂșstƱ tisztĂĄn jön ki, akkor megsĂŒltek a muffinok. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, takard le Ćket alufĂłliĂĄval.
AmĂg a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂtsd el a krĂ©met: egy tĂĄlban keverd habosra a krĂ©msajtot, porcukrot Ă©s a tejszĂnt, amĂg könnyƱ Ă©s habos ĂĄllagot nem kapsz.
A krĂ©msajt Ă©s a tejszĂn legyen hideg, Ăgy könnyebben felverhetĆ. Ne keverd tĂșl a krĂ©met, mert kicsapĂłdhat.
Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂszĂtsd Ćket a krĂ©mmel Ă©s szĂnes cukorszĂłrĂĄssal.
A krĂ©m felvitele elĆtt gyĆzĆdj meg rĂłla, hogy a muffinok teljesen kihƱltek, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.