Szódabikarbónás focaccia tálalva

Szódabikarbónás focaccia

A focaccia az olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A szódabikarbónás változat egy gyorsan elkészíthető alternatíva, amely nem igényel kelesztést. A tészta ropogós teteje és puha belseje tökéletes kiegészítője bármilyen étkezésnek. Ideális köretként, vagy könnyed vacsoraként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
1 tk. Szódabikarbóna
300 ml Meleg víz
30 ml Oliváraj
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Add hozzá a szódabikarbónát, sót és cukrot, majd keverd el.

    A szódabikarbónát alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlassd el a tésztában, így elkerülheted a kesernyés ízt.

    2

    Öntsd hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd addig, amíg egy ragacsos tészta nem lesz.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos. Ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolhatja a tészta állagát. A langyos a legjobb.

    3

    A tésztát ne gyúrd túl, csak addig keverd, amíg össze nem áll.

    A túlzott gyúrás kemény tésztát eredményezhet. Csak addig keverd, amíg az összetevők összeállnak, így a focaccia könnyű és levegős lesz.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát 2-3 cm vastagságúra, majd tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.

    Az olívaolajjal kikent tepsi megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és ropogós alja legyen.

    5

    A tésztát enyhén nyomkodd meg, hogy kis mélyedések keletkezzenek, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A mélyedésekbe kerülő olívaolaj sütés közben kellemesen átitatja a tésztát, és ízletesebb lesz a focaccia.

    6

    Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen! Ha túl gyorsan barnul a teteje, takard le alufóliával.

    7

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A hűtés után könnyebben szeletelhető a focaccia, és az ízek is jobban összeérnek. Tálalás előtt meglocsolhatod egy kevés extra szűz olívaolajjal és megszórhatod tengeri sóval.