Sz贸dabikarb贸n谩s focaccia t谩lalva

Sz贸dabikarb贸n谩s focaccia

A focaccia az olasz p茅k谩ru, amelyet az eg茅sz vil谩gon el艖szeretettel fogyasztanak. A sz贸dabikarb贸n谩s v谩ltozat egy gyorsan elk茅sz铆thet艖 alternat铆va, amely nem ig茅nyel keleszt茅st. A t茅szta ropog贸s teteje 茅s puha belseje t枚k茅letes kieg茅sz铆t艖je b谩rmilyen 茅tkez茅snek. Ide谩lis k枚retk茅nt, vagy k枚nnyed vacsorak茅nt.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 30 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 8
500 g Liszt
1 tk. Sz贸dabikarb贸na
300 ml Meleg v铆z
30 ml Oliv谩raj
1 tk. S贸
1 tk. Cukor

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A lisztet tedd egy nagy t谩lba, majd k茅sz铆ts egy kis m茅lyed茅st a k枚zep茅re. Add hozz谩 a sz贸dabikarb贸n谩t, s贸t 茅s cukrot, majd keverd el.

    A sz贸dabikarb贸n谩t alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlassd el a t茅szt谩ban, 铆gy elker眉lheted a keserny茅s 铆zt.

    2

    脰ntsd hozz谩 az ol铆vaolajat 茅s a langyos vizet, majd keverd addig, am铆g egy ragacsos t茅szta nem lesz.

    A v铆z h艖m茅rs茅klete nagyon fontos. Ne legyen se t煤l hideg, se t煤l meleg, mert az befoly谩solhatja a t茅szta 谩llag谩t. A langyos a legjobb.

    3

    A t茅szt谩t ne gy煤rd t煤l, csak addig keverd, am铆g 枚ssze nem 谩ll.

    A t煤lzott gy煤r谩s kem茅ny t茅szt谩t eredm茅nyezhet. Csak addig keverd, am铆g az 枚sszetev艖k 枚ssze谩llnak, 铆gy a focaccia k枚nny疟 茅s leveg艖s lesz.

    4

    Ny煤jtsd ki a t茅szt谩t 2-3 cm vastags谩g煤ra, majd tedd egy ol铆vaolajjal kikent tepsibe.

    Az ol铆vaolajjal kikent tepsi megakad谩lyozza, hogy a t茅szta leragadjon, 茅s ropog贸s alja legyen.

    5

    A t茅szt谩t enyh茅n nyomkodd meg, hogy kis m茅lyed茅sek keletkezzenek, majd locsold meg egy kev茅s ol铆vaolajjal.

    A m茅lyed茅sekbe ker眉l艖 ol铆vaolaj s眉t茅s k枚zben kellemesen 谩titatja a t茅szt谩t, 茅s 铆zletesebb lesz a focaccia.

    6

    El艖meleg铆tett 220掳C-os s眉t艖ben s眉sd 15-20 percig, am铆g a focaccia aranybarna 茅s ropog贸s lesz.

    A s眉t茅si id艖 s眉t艖f眉gg艖, figyelj r谩, nehogy meg茅gjen! Ha t煤l gyorsan barnul a teteje, takard le aluf贸li谩val.

    7

    S眉t茅s ut谩n hagyd h疟lni 10 percig, majd szeleteld fel 茅s t谩lald.

    A h疟t茅s ut谩n k枚nnyebben szeletelhet艖 a focaccia, 茅s az 铆zek is jobban 枚ssze茅rnek. T谩lal谩s el艖tt meglocsolhatod egy kev茅s extra sz疟z ol铆vaolajjal 茅s megsz贸rhatod tengeri s贸val.