SzƱzpecsenye baconbe csomagolva, friss zöldségekkel tålalva

SzƱzpecsenye baconbe csomagolva

A baconbe csomagolt szƱzpecsenye egy kĂŒlönleges Ă©s elegĂĄns fogĂĄs, amely minden alkalomra tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs. A bacon ropogĂłs textĂșrĂĄja Ă©s sĂłs Ă­ze remek kontrasztot alkot a szƱzpecsenye puhasĂĄgĂĄval Ă©s szaftossĂĄgĂĄval. Gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, de mĂ©gis lenyƱgözƑ megjelenĂ©sĂ©vel garantĂĄltan siker lesz az asztalnĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g SertĂ©sszƱz
⭕ 200 g Bacon (vĂ©kony szeletekben)
⭕ 1 tk. Fokhagyma por
⭕ 2 ág Friss rozmaring
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 100 ml Tejföl (opcionĂĄlis, tĂĄlalĂĄshoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©sszĂŒzet tisztĂ­tsd meg az inaktĂłl, majd vĂĄgd egyenlƑ mĂ©retƱ darabokra.

    A hĂșs inait Ă©les kĂ©ssel tĂĄvolĂ­tsd el, hogy sĂŒtĂ©s közben ne hĂșzĂłdjon össze.

    2

    SzĂłrd meg a hĂșsdarabokat sĂłval, borssal, Ă©s dörzsöld be fokhagyma porral. Helyezz rĂĄ egy kis ĂĄgat friss rozmaringot.

    A fokhagymapor helyett hasznĂĄlhatsz friss, reszelt fokhagymĂĄt is, de a por egyenletesebben oszlik el. A rozmaringot finomra vĂĄgva is rĂĄszĂłrhatod a hĂșsra.

    3

    Tekerj körĂ©jĂŒk egy-egy szelet bacont, Ă©s rögzĂ­tsd fogpiszkĂĄlĂłval, hogy sĂŒtĂ©s közben ne nyĂ­ljon szĂ©t.

    A bacon legyen vĂ©kony szelet, hogy könnyen körbe tudd tekerni a hĂșst. A fogpiszkĂĄlĂłt sĂŒtĂ©s utĂĄn tĂĄvolĂ­tsd el.

    4

    HevĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, adj hozzĂĄ olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a baconbe csomagolt hĂșsokat minden oldalrĂłl, amĂ­g aranybarnĂĄk lesznek.

    A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a bacon ropogĂłsra sĂŒljön, de ne Ă©gesd meg. A hĂșst minden oldalrĂłl pirĂ­tsd meg, hogy szĂ©p szĂ­nt kapjon.

    5

    Helyezd ĂĄt a megpirĂ­tott darabokat egy tepsibe, Ă©s sĂŒsd elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on 20 percig, hogy a hĂșs teljesen ĂĄtsĂŒljön.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a hĂșsdarabok vastagsĂĄgĂĄtĂłl. HasznĂĄlj hĂșshƑmĂ©rƑt, a szƱzpecsenye belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klete 60-65°C legyen.

    6

    TĂĄlald a baconbe csomagolt szƱzpecsenyĂ©t friss salĂĄtĂĄval, pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel vagy burgonyapĂŒrĂ©vel, Ă©s kĂ­nĂĄlj mellĂ© tejfölt vagy mĂĄs öntetet.

    SzeletelĂ©s elƑtt hagyd a hĂșst pihenni 5-10 percig, hogy a szaftja ne folyjon ki. A tejföl helyett kĂ­nĂĄlhatsz hozzĂĄ mustĂĄros vagy tormĂĄs mĂĄrtĂĄst is.