Szűzpecsenye baconbe csomagolva, friss zöldségekkel tálalva

Szűzpecsenye baconbe csomagolva

A baconbe csomagolt szűzpecsenye egy különleges és elegáns fogás, amely minden alkalomra tökéletes választás. A bacon ropogós textúrája és sós íze remek kontrasztot alkot a szűzpecsenye puhaságával és szaftosságával. Gyorsan elkészíthető, de mégis lenyűgöző megjelenésével garantáltan siker lesz az asztalnál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Sertésszűz
200 g Bacon (vékony szeletekben)
1 tk. Fokhagyma por
2 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Bors
30 ml Olívaolaj
100 ml Tejföl (opcionális, tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésszüzet tisztítsd meg az inaktól, majd vágd egyenlő méretű darabokra.

    A hús inait éles késsel távolítsd el, hogy sütés közben ne húzódjon össze.

    2

    Szórd meg a húsdarabokat sóval, borssal, és dörzsöld be fokhagyma porral. Helyezz rá egy kis ágat friss rozmaringot.

    A fokhagymapor helyett használhatsz friss, reszelt fokhagymát is, de a por egyenletesebben oszlik el. A rozmaringot finomra vágva is rászórhatod a húsra.

    3

    Tekerj köréjük egy-egy szelet bacont, és rögzítsd fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

    A bacon legyen vékony szelet, hogy könnyen körbe tudd tekerni a húst. A fogpiszkálót sütés után távolítsd el.

    4

    Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá olívaolajat, és pirítsd meg a baconbe csomagolt húsokat minden oldalról, amíg aranybarnák lesznek.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a bacon ropogósra süljön, de ne égesd meg. A húst minden oldalról pirítsd meg, hogy szép színt kapjon.

    5

    Helyezd át a megpirított darabokat egy tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig, hogy a hús teljesen átsüljön.

    A sütési idő függ a húsdarabok vastagságától. Használj húshőmérőt, a szűzpecsenye belső hőmérséklete 60-65°C legyen.

    6

    Tálald a baconbe csomagolt szűzpecsenyét friss salátával, párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével, és kínálj mellé tejfölt vagy más öntetet.

    Szeletelés előtt hagyd a húst pihenni 5-10 percig, hogy a szaftja ne folyjon ki. A tejföl helyett kínálhatsz hozzá mustáros vagy tormás mártást is.