A bulgurt helyezd egy tálba, önts rá forró vizet, hogy épp ellepje, majd takard le, és hagyd állni 10-15 percig, amíg megpuhul.
Ha nincs időd várni, használhatsz előfőzött bulgurt is.
Amíg a bulgur áll, mosd meg a petrezselymet, mentát, paradicsomot és uborkát. A petrezselymet és a mentát aprítsd fel finomra.
A petrezselymet és mentát nagyon finomra kell aprítani, hogy ne legyenek túl nagy darabok a salátában.
A paradicsomot és az uborkát vágd kis kockákra, majd helyezd egy nagy tálba.
A paradicsom magjait érdemes eltávolítani, hogy ne legyen túl vizes a saláta.
Ha a bulgur megpuhult, csepegtesd le a felesleges vizet, majd add hozzá a zöldségekhez.
A bulgurt alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a salátát.
Keverd hozzá az aprított petrezselymet és mentát, majd ízesítsd citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal.
A citromlé mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha szereted a savanyú ízeket, tegyél bele többet.
Alaposan keverd össze az összetevőket, majd tálald hidegen vagy szobahőmérsékleten.
A salátát tálalás előtt érdemes legalább 30 percig hűtőben pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.