A garnélákat tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd fel kisebb darabokra.
A garnélákat lehetőség szerint frissen használj, de fagyasztott változat is megfelelő.
A maniókát hámozd meg, és vágd kis kockákra. Egy nagy lábasban főzd meg forró vízben, amíg teljesen megpuhul.
A manióka hosszabb főzést igényel, így figyelj rá, hogy ne maradjon kemény.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy nagy lábasban olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű lesz az ételben.
Add hozzá a paradicsomot, chili paprikát és a pálmacukrot, majd főzd össze a hozzávalókat. Fűszerezd a fűszerpaprikával, sóval és borssal.
A pálmacukor különleges ízt ad az ételnek, de ha nincs kéznél, helyettesítheted barna cukorral is.
A főtt maniókát tedd bele a levesbe, majd öntsd hozzá a kókuszkrémet és a vizet. Főzd addig, amíg a leves szép, homogén állagot nem kap.
A kókuszkrém gazdag krémes állagot ad a levesnek, így az igazi texutrált élvezet.
Tedd bele a garnélákat, és főzd még 5-7 percig, hogy azok is megpuhuljanak.
Ne főzd túl sokáig a garnélákat, mert akkor gumiszerűvé válnak.
Az ételt tálald, és szórd meg friss korianderrel. Ha szeretnéd, egy kevés chili is jól illik hozzá.
A friss koriander egyedi ízt ad az ételnek, és felfrissíti a gazdag, krémes levest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.