Tacacá korianderrel és fokhagymával ízesítve, tenger gyümölcseivel és zöldségekkel tálalva

Tacacá korianderrel és fokhagymával ízesítve

A Tacacá egy híres dél-amerikai, brazil étel, amely gazdag ízvilágával és tápláló összetevőivel vált népszerűvé. A tenger gyümölcseivel, kókuszkrémmel és maniókával készített leves egy igazi ínycsiklandó étel. A koriander frissessége és a fokhagyma karakteres íze emeli ki a Tacacá különleges fűszereit. A Tacacá tradicionálisan Bahia régiójában készül, de mára az egész országban ismert étellé vált, és a modern variációkban gyakran korianderrel és egyéb friss fűszerekkel tálalják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnéla
500 g Manióka
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
50 g Pálmacukor
1 ek. Koriander
1 db Chili
1 tk. Fűszerpaprika
200 ml Kókuszkrém
1 tk.
0.5 tk. Bors
1000 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd fel kisebb darabokra.

    A garnélákat lehetőség szerint frissen használj, de fagyasztott változat is megfelelő.

    2

    A maniókát hámozd meg, és vágd kis kockákra. Egy nagy lábasban főzd meg forró vízben, amíg teljesen megpuhul.

    A manióka hosszabb főzést igényel, így figyelj rá, hogy ne maradjon kemény.

    3

    A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy nagy lábasban olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű lesz az ételben.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, chili paprikát és a pálmacukrot, majd főzd össze a hozzávalókat. Fűszerezd a fűszerpaprikával, sóval és borssal.

    A pálmacukor különleges ízt ad az ételnek, de ha nincs kéznél, helyettesítheted barna cukorral is.

    5

    A főtt maniókát tedd bele a levesbe, majd öntsd hozzá a kókuszkrémet és a vizet. Főzd addig, amíg a leves szép, homogén állagot nem kap.

    A kókuszkrém gazdag krémes állagot ad a levesnek, így az igazi texutrált élvezet.

    6

    Tedd bele a garnélákat, és főzd még 5-7 percig, hogy azok is megpuhuljanak.

    Ne főzd túl sokáig a garnélákat, mert akkor gumiszerűvé válnak.

    7

    Az ételt tálald, és szórd meg friss korianderrel. Ha szeretnéd, egy kevés chili is jól illik hozzá.

    A friss koriander egyedi ízt ad az ételnek, és felfrissíti a gazdag, krémes levest.