Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Vágd kockákra a paradicsomot és az avokádót, majd szeleteld vékonyra a lilahagymát.
A lilahagymát érdemes jéghideg vízbe áztatni szeletelés után, hogy enyhébb legyen az íze.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolaj felét, és pirítsd üvegesre az egyik adag vöröshagymát.
Ügyelj, hogy a vöröshagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd közepes lángon 6-7 percig, amíg teljesen átsül és enyhén barnára pirul.
A darált húst pirítás közben érdemes villával vagy fakanállal szétnyomkodni, hogy ne maradjanak benne nagy csomók.
Keverd hozzá a fokhagymát, 2 evőkanál paradicsompürét, 1 teáskanál őrölt köményt, 1 teáskanál füstölt paprikát, 0.5 teáskanál chili port, 1 teáskanál sót és 0.5 teáskanál fekete borsot. Főzd további 5 percig.
A fűszereket érdemes először kevés olajban megpirítani, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Egy másik serpenyőben hevítsd fel a maradék olívaolajat, és pirítsd meg a második adag vöröshagymát.
Ha nincs két serpenyőd, a marhahús után mosd ki az elsőt, és abban készítsd el a csirkés tölteléket.
Add hozzá a darált csirkehúst, és pirítsd 5-6 percig, amíg teljesen átsül.
A csirkehús hamarabb átsül, mint a marhahús, ezért figyelj rá, hogy ne szárítsd ki.
Keverd hozzá a maradék fokhagymát, paradicsompürét, köményt, füstölt paprikát, chili port, sót és fekete borsot. Főzd további 5 percig.
Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kis lime levét is a csirkés töltelékhez.
Melegítsd fel a fekete babot egy kis lábosban, amíg krémes állagú nem lesz.
Ha túl sűrű a fekete bab, adhatsz hozzá egy kevés vizet vagy húslevest.
Melegítsd elő a mini kukorica és lisztes tortillákat egy száraz serpenyőben vagy sütőben.
A tortillákat ne melegítsd túl, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak. Csak annyira melegítsd, hogy rugalmasak legyenek.
Töltsd meg a mini kukorica tortillákat a fűszeres marhahússal, majd halmozz rá reszelt cheddart, paradicsomot és tejfölt.
A kukorica tortillák könnyen törnek, ezért érdemes őket közvetlenül a töltés előtt felmelegíteni, hogy rugalmasabbak legyenek.
Töltsd meg a mini lisztes tortillákat a csirkés töltelékkel, majd adj hozzá jégsalátát, lilahagymát és avokádót.
A lisztes tortillák jobban bírják a nedvesebb töltelékeket, mint a kukoricásak.
A fekete babos tacókhoz kend meg a mini kukorica tortillát fekete babbal, majd szórd meg korianderrel és lime-lével.
A lime levét közvetlenül a tálalás előtt facsard rá, hogy a koriander ne hervadjon meg.
Tálald a mini tacókat egy nagy tálon, és díszítsd friss korianderrel és lime szeletekkel.
A tacókat érdemes úgy elrendezni a tálon, hogy a különböző töltelékek jól láthatóak legyenek, ezzel is növelve az étvágyat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.