Tacos de Carne Molida tálalva

Tacos de Carne Molida

A Tacos de Carne Molida az egyik legnépszerűbb taco-változat, amely a darált marhahús gazdag ízvilágát ötvözi a mexikói fűszerekkel. Ezt az ételt gyakran készítik gyors vacsorának vagy családi összejövetelekre, mivel egyszerűen elkészíthető és rendkívül ízletes. A füstölt paprika és a kömény mélységet ad az ízeknek, míg a lime és a koriander frissességet kölcsönöz. Ideális választás, ha egy klasszikus mexikói tacót szeretnél élvezni otthon!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Darált marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
2 db Paradicsom
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a chili paprikát.

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot és a chilit pedig kockázd fel.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, csak dinszteld, amíg üvegesek nem lesznek.

    3

    Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd, amíg barnára nem sül és már nem rózsaszín.

    A húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon rózsaszín. Pirítás közben törd össze, hogy ne álljon össze nagy darabokban.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a chili paprikát, majd fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, füstölt paprikával és köménnyel. Főzd további 10 percig.

    Kóstold meg a húst, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert.

    5

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne égesd meg, csak melegítsd fel, hogy rugalmasak legyenek.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a fűszeres darált marhahússal, majd szórd meg friss korianderrel.

    A tacókba tehetsz még reszelt sajtot, aprított salátát, tejfölt vagy guacamole-t is.

    7

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve kiemeli a fűszerek ízét és frissességet kölcsönöz a tacosnak.