Vágd kisebb darabokra a halat, majd facsarj rá lime levet és hagyd állni 10 percig.
A lime leve nem csak ízesíti a halat, hanem segít a puhításában is.
Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és chilit.
A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, használj enyhébb fajtát vagy hagyd ki.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.
Vigyázz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá a paradicsomot és a chilit, majd főzd 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
Használhatsz konzerv paradicsomot is, ha nincs friss.
Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, fűszerezd sóval, borssal, füstölt paprikával és köménnyel, majd süsd 5-7 percig, amíg a hal átfő.
Ne süsd túl a halat, mert akkor kiszárad.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.
A tortillákat ne melegítsd túl sokáig, mert akkor kemények lesznek.
Töltsd meg a tortillákat a fűszeres halas keverékkel, majd szórd meg friss korianderrel és aprított avokádóval.
Az avokádó krémes állaga jól kiegészíti a fűszeres halat.
Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.
A lime leve kiemeli a hal ízét és frissességet kölcsönöz a tacosnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.