Tacos de Cazón tálalva

Tacos de Cazón

A Tacos de Cazón egy autentikus mexikói tengeri taco, amelyet elsősorban a Yucatán-félszigeten és Veracruzban fogyasztanak. A cápahús vagy más fehérhúsú hal különösen népszerű a tengerparti régiókban, ahol frissen fogva kerül a piacokra. Ez a taco a hal puha textúráját kombinálja a lime citrusos frissességével és a fűszerek mélyebb ízeivel, így egy igazán különleges mexikói ételt kapunk. Tökéletes választás egy nyári vacsorához vagy könnyed ebédhez, amely garantáltan elhozza a mexikói tengerpart ízeit az asztalodra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Cápa- vagy fehérhúsú halfilé
2 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
2 db Paradicsom
1 cs. Friss koriander
1 db Avokádó
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd kisebb darabokra a halat, majd facsarj rá lime levet és hagyd állni 10 percig.

    A lime leve nem csak ízesíti a halat, hanem segít a puhításában is.

    2

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és chilit.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, használj enyhébb fajtát vagy hagyd ki.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    Vigyázz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a chilit, majd főzd 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    Használhatsz konzerv paradicsomot is, ha nincs friss.

    5

    Tedd a haldarabokat a serpenyőbe, fűszerezd sóval, borssal, füstölt paprikával és köménnyel, majd süsd 5-7 percig, amíg a hal átfő.

    Ne süsd túl a halat, mert akkor kiszárad.

    6

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne melegítsd túl sokáig, mert akkor kemények lesznek.

    7

    Töltsd meg a tortillákat a fűszeres halas keverékkel, majd szórd meg friss korianderrel és aprított avokádóval.

    Az avokádó krémes állaga jól kiegészíti a fűszeres halat.

    8

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve kiemeli a hal ízét és frissességet kölcsönöz a tacosnak.