Tengeri herkentyűs tacos guava szósszal

Tacos de Mariscos con Salsa Guayaba

A tacos de mariscos con salsa guayaba egy különleges mexikói fogás, amely az édes-savanyú guava szósz gazdag ízét ötvözi a tengeri herkentyűk frissességével. A guava gyümölcs Mexikó egyik kedvelt trópusi alapanyaga, amelyet gyakran használnak szószokhoz és marinádokhoz. Ennek az ételnek az ízvilága tökéletesen harmonizál a tengeri alapanyagok enyhe sós karakterével és a guava természetes édességével. Ha szereted az egzotikus ízeket és a különleges kombinációkat, ez a recept kiváló választás egy ízletes és gyors mexikói vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
435 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Garnélarák
200 g Tintahal
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 tk.
1 tk. Bors
8 db Kukorica tortilla
200 g Guava gyümölcs (friss vagy püré)
1 ek. Méz
2 ek. Narancslé
1 db Chili paprika
10 g Friss koriander
1 db Lilahagyma
100 g Káposzta (vékonyra szeletelve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a garnélarákokat és a tintahalat. A garnélák páncélját és bélcsatornáját távolítsd el, a tintahalat szeleteld vékony csíkokra.

    A garnélák bélcsatornáját érdemes eltávolítani, mert homokos lehet. A tintahalat alaposan mosd meg.

    2

    Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon.

    A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. Csak addig pirítsd, amíg illatozni kezd.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, majd a tengeri herkentyűket. Sózd, borsozd, és süsd 3-4 percig, amíg a garnéla rózsaszínű lesz, a tintahal pedig átlátszatlan.

    A tenger gyümölcseit ne főzd túl, mert gumiszerűek lesznek. Akkor vannak készen, amikor éppen elérik a kívánt állagot.

    4

    Facsard rá a lime levét, majd tedd félre pihenni.

    A lime leve frissességet ad a tenger gyümölcseinek és megakadályozza, hogy túlfőjenek.

    5

    A guava szósz elkészítéséhez egy kis lábasban keverd össze a guava pürét, a mézet, a narancslét és az apróra vágott chili paprikát.

    Ha nincs guava püréd, használhatsz guava lekvárt is, de ebben az esetben csökkentsd a méz mennyiségét.

    6

    Főzd közepes lángon 5 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

    A szósz hűlés közben is sűrűsödik, ezért ne főzd túl.

    7

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben, hogy enyhén pirultak és rugalmasak legyenek.

    A tortillákat nedves konyharuhába csomagolva is melegítheted a mikróban, hogy puhák maradjanak.

    8

    Tálalás: helyezz néhány garnélarákot és tintahalcsíkot minden tortilla közepére, kanalazz rá guava szószt, majd szórd meg vékonyra szeletelt lilahagymával, káposztával és friss korianderrel.

    A lilahagymát előzőleg áztasd hideg vízben 10 percig, hogy enyhébb legyen az íze.