Tisztítsd meg a garnélarákokat és a tintahalat. A garnélák páncélját és bélcsatornáját távolítsd el, a tintahalat szeleteld vékony csíkokra.
A garnélák bélcsatornáját érdemes eltávolítani, mert homokos lehet. A tintahalat alaposan mosd meg.
Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon.
A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. Csak addig pirítsd, amíg illatozni kezd.
Add hozzá a fokhagymát, majd a tengeri herkentyűket. Sózd, borsozd, és süsd 3-4 percig, amíg a garnéla rózsaszínű lesz, a tintahal pedig átlátszatlan.
A tenger gyümölcseit ne főzd túl, mert gumiszerűek lesznek. Akkor vannak készen, amikor éppen elérik a kívánt állagot.
Facsard rá a lime levét, majd tedd félre pihenni.
A lime leve frissességet ad a tenger gyümölcseinek és megakadályozza, hogy túlfőjenek.
A guava szósz elkészítéséhez egy kis lábasban keverd össze a guava pürét, a mézet, a narancslét és az apróra vágott chili paprikát.
Ha nincs guava püréd, használhatsz guava lekvárt is, de ebben az esetben csökkentsd a méz mennyiségét.
Főzd közepes lángon 5 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
A szósz hűlés közben is sűrűsödik, ezért ne főzd túl.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben, hogy enyhén pirultak és rugalmasak legyenek.
A tortillákat nedves konyharuhába csomagolva is melegítheted a mikróban, hogy puhák maradjanak.
Tálalás: helyezz néhány garnélarákot és tintahalcsíkot minden tortilla közepére, kanalazz rá guava szószt, majd szórd meg vékonyra szeletelt lilahagymával, káposztával és friss korianderrel.
A lilahagymát előzőleg áztasd hideg vízben 10 percig, hogy enyhébb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.