Tengeri herkentyűs tacos salsa roja szósszal

Tacos de Mariscos con Salsa Roja

A tacos de mariscos con salsa roja egy hagyományos mexikói étel, amely a tengerparti régiókban különösen népszerű. A frissen fogott tengeri herkentyűket kukorica tortillába csomagolják, és pikáns salsa roja szósszal tálalják. Az étel tökéletes példája a mexikói konyha egyszerű, mégis ízgazdag fogásainak. A salsa roja fűszeres, enyhén csípős íze remekül harmonizál a tengeri alapanyagokkal. Ha szereted a tenger gyümölcseit és a mexikói ízeket, ez a recept garantáltan az egyik kedvenced lesz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Garnélarák
200 g Tintahal
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 tk.
1 tk. Bors
8 db Kukorica tortilla
3 db Paradicsom
1 db Chili paprika
1 db Vöröshagyma
10 g Friss koriander
1 ek. Ecet
1 tk. Méz
100 g Káposzta (vékonyra szeletelve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a garnélarákokat és a tintahalat. A garnélák páncélját és bélcsatornáját távolítsd el, a tintahalat szeleteld vékony csíkokra.

    A friss tenger gyümölcsei helyett használhatsz konzervet is, de ebben az esetben csökkentsd a só mennyiségét.

    2

    Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon.

    A fokhagyma helyett használhatsz fokhagymaport is, ha nincs friss fokhagymád.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, majd a tengeri herkentyűket. Sózd, borsozd, és süsd 3-4 percig, amíg a garnéla rózsaszínű lesz, a tintahal pedig átlátszatlan.

    Fűszerezésnél használhatsz chiliport, római köményt vagy oregánót is.

    4

    Facsard rá a lime levét, majd tedd félre pihenni.

    Lime helyett használhatsz citromot is, de a lime íze autentikusabb.

    5

    A salsa roja elkészítéséhez aprítsd fel a paradicsomot, a chilit és a vöröshagymát, majd turmixold össze simára az ecettel és mézzel.

    Ha nincs friss chili, használhatsz chiliport vagy chili szószt is.

    6

    Egy kis serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, majd öntsd bele a pürésített szószt. Főzd közepes lángon 5 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    A szószt kóstold meg és ízesítsd sóval, borssal vagy cukorral, ha szükséges.

    7

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben, hogy enyhén pirultak és rugalmasak legyenek.

    A tortillákat alufóliába csomagolva is melegítheted a sütőben.

    8

    Tálalás: helyezz néhány garnélarákot és tintahalcsíkot minden tortilla közepére, kanalazz rá salsa roja szószt, majd szórd meg vékonyra szeletelt káposztával és friss korianderrel.

    Tálaláskor kínálhatsz mellé tejfölt vagy guacamole-t is.